Hlavní obsah

Novým šéfredaktorem Radiožurnálu možná bude Alexandr Pícha

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Šéfredaktorem Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu bude zřejmě jeho bývalý ředitel Alexandr Pícha (46), který je od roku 2005 zpravodajem rozhlasu ve Spojených státech. Ředitelka Radiožurnálu Barbora Tachecí navrhla ve čtvrtek Píchovo jmenování generálnímu řediteli ČRo Václavu Kasíkovi.

Článek

„Paní ředitelka cítí z jeho (Kasíkovy) strany vstřícnost v této věci," prohlásil mluvčí ČRo René Zavoral.

Nynější šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný (47) opouští funkci po vzájemné dohodě s Tachecí, na stanici zůstává a bude každý všední den moderovat ranní Radiožurnál.

Stanici čekají změny

Stanice se také od 1. ledna bude více soustředit na okamžité, rychlé zpravodajství, princip „teď a tady“ se bude prolínat celým dnem. Před jakýmkoliv naplánovaným programem bude mít přednost aktuální a rychlé zpravodajství.

Základní tým moderátorů budou od Nového roku tvořit Jan Pokorný (po-pá 5:00 - 9:00), Lucie Výborná (po-pá 9:00-12.00), Vít Dvořák/Jan Bumba (od poloviny února) jako moderátoři Ozvěn dne ve 12:00 a Radiofóra v 18:00, Milan Bílek (po-pá 12:30 - 15:00), Hanka Shánělová (po-pá 15:00 - 17:30), Martin Veselovský (po-pá 17:30 - 18:00), Romana Navarová (so, ne 6:00 - 10:00), Václav Žmolík (so, ne 11:00 - 14:00) a Patricie Strouhalová (so, ne 14:00 - 18:30).

Radiožurnál se zaměří též na rozvoj klasické rozhlasové reportáže. Menšinová témata, kultura či duchovní rozměr budou soustředěny nejen ve večerních koncipovaných blocích. „Po hudební stránce se Radiožurnál musí stát konkurenceschopný, a to i přesto, že je hudba v rámci celkového směřování až na druhém místě,“ řekla ředitelka Radiožurnálu Barbora Tachecí.

Posluchači se prý mohou těšit na milou a líbivou hudbu. Půjde o průřez tím nejlepším popem, pop-rockem, soft rockem a disco/dance posledních desetiletí.

Reklama

Výběr článků

Načítám