Hlavní obsah

Cocker zachraptěl a Praha ani nedutala

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Středeční vystoupení Joe Cockera v pražské Sazka Aréně na závěr roku pořádně zamíchá již téměř uzavřeným žebříčkem nejlepších koncertů sezóny. Čekalo se, že bude dobrý, byl vynikající. Lidé nechtěli drobného chlapíka s velkým černým hlasem pustit z pódia.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Joe Cocker samou energií málem explodoval.

Článek

Britský soul-rockový veterán odcházel ve středu z pódia natřikrát, dvakrát si ho totiž zaplněná Sazka Aréna vyžádala zpět křikem a potleskem.

Cocker se moc nesoustředil na nové album, ačkoliv turné se jmenuje Hymn for My Soul, a v rychlém sledu chrlil jeden známý hit za druhým. Publikum složené ze všech věkových kategorií spontánně reagovalo potleskem už na začátku některých časem prověřeným písniček.

Cockerovští znalci si mohli odškrtávat ze seznamu: Feeling Alright, Summer in the City, You Are So Beautiful, Delta Lady, The Letter, Cry Me a River, She Came Through a Bathroom Window, Come Together, You Can Leave Your Hat On, Unchain My Heart, Long As I Can See the Light a z nové desky třeba Just Pass It On a Hymn for My Soul.

Ke konci nevyhnutelně došlo na slavnou With a Little Help From My Friends, jednu z nejvýznamnějších coververzí v hudebních dějinách a symbol Woodstocku. Možná je už provařená, ale pozorovat Joe Cockera naživo, jak soustředěně přednáší tento monumentální hit, je pořád zážitek mimo běžná měřítka. Chvílemi to vypadalo, že solidní postarší pán na pódiu samou energií exploduje.

oklonu je třeba vyseknout i kapele - backgroundovým zpěvačkám, mladé černošské baskytaristce, která jim v refrénech pomáhala, kytaristovi i úžasnému Miku Finniganovi, který čaroval na hammondky. Joe Cocker zkrátka opět dokázal nadchnout. S malou pomocí svých přátel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám