Hlavní obsah

Slavíka získali Gott, Bílá a Kabát

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

V sobotu večer byly ve Státní opeře v Praze vyhlášeny výsledky ankety o nejpopulárnější domácí zpěváky a skupiny Český slavík. Zpěvákem roku se stal Karel Gott, zpěvačkou Lucie Bílá. Nejpopulárnější skupinou je momentálně Kabát.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Lucie Bílá měla ze svého desátého vítězství obrovskou radost.

Článek

Za zpěváka roku zvolili účastníci ankety Český slavík tradičně Karla Gotta, kterému zaslali 44282 hlasů. Zpěvák, který se ceremonie nezúčastnil, protože dal přednost vystoupení v Rakousku, diváky pozdravil pouze prostřednictvím telemostu. Pojal ho humorně. Prohlásil, že se účastní akce Tatínek nebo dědeček pro děti, které mají staré otce. Oblékl si rakouský kroj a v průběhu jeho proslovu se ozvalo německé hlášení, že má jít na scénu. „Ich komme,“ prohodil Gott.

Cenu vyhlásila bývalá Miss World Taťána Kuchařová. Druhé místo získal Petr Kolář a třetí skončil Dan Landa, který se slavnostního večera také nezúčastnil a vzkázal, že je zaneprázdněn.

Zpěvačkou roku je letos Lucie Bílá. Díky 55436 hlasům se stala i „absolutním slavíkem“, jenž dostal vůbec nejvíce hlasů. Druhé místo patří loňskmé vítězce Anetě Langerové a třetí Lucii Vondráčkové.

Kabát skupinou roku

Skupinou roku se stal Kabát s 34 070 hlasy. Pro cenu si ale kapela nepřišla, protože je momentálně v zahraničí. Následovali Chinaski a třetí byl Divokej Bill. „Vyfikli jste se slušně!“ zhodnotil neformální oblečení členů loní vítězného Divokého Billa Leoš Mareš.

Objevem roku je letos Josef Vágner. Mezi skokany roku se dostali Zbyněk Drda, Barbora Zemanová a skupina Argema.

V průběhu večera vystoupili Jiří Korn, Helena Vondráčková, Ewa Farna, Aneta Langerová, Lucie Bílá a skupiny Divokej Bill, Chinaski, Wanastovi vjecy a Gipsy.cz.

Vše moderoval Leoš Mareš, který neupustil od svého typického humoru. Pěvkyni Evě Urbanové například doporučil, že by s Václavem Klausem mohli vystupovat jako Eva a Vašek. Romská skupina Gipsy.cz se zase podle jeho slov chtěla přejmenovat na Čunek.cz. Občas byl jeho humor na hranici vulgarity, což se týkalo zejména pohrávání si se jménem nositele Zlatého míče.

Český slavík 2007

Zpěvák roku: Karel Gott

Zpěvačka roku: Lucie Bílá

Skupina roku: Kabát

Objev roku: Josef Vágner

Skokan roku (skupina): Argema

Skokan roku (zpěvák): Zbyněk Drda

Skokan roku (zpěvačka): Barbora Zemanová

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám