Hlavní obsah

V lednu přijde volné pokračování Ordinace v růžové zahradě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televize Nova v lednu uvede volné pokračování populárního seriálu Ordinace v růžové zahradě. Původní seriál Novy, který patří k nejsledovanějším televizním pořadům, diváky tentokrát zavede mezi chirurgy. Jejich osudy se však budou prolínat s příběhy známých lékařů z gynekologického a porodnického oddělení, uvedla v tiskové zprávě mluvčí televize Veronika Šmítková.

Článek

Ordinaci v růžové zahradě 2, jejíž natáčení začalo ve čtvrtek, budou opět patřit úterní a čtvrteční večery. Na obrazovkách se objeví poprvé 15. ledna, bezprostředně po skončení posledního, 195. dílu dosavadní páté řady. První řada pokračování Ordinace 2 bude mít 48 dílů.

Ve volném pokračování seriálu se kromě jiných nově objeví Barbora Munzarová, Petr Štěpánek, Milan Bahula nebo Adéla Gondíková. Diváci v něm již kvůli neshodám s televizí Nova neuvidí Danielu Šinkorovou, která ztvárnila postavu gynekoložky Gity Petrové. Díky ní se do té doby ne příliš známá slovenská muzikálová herečka Šinkorová dostala na nejvyšší příčky popularity, vyhrála mimo jiné ankety TýTý a Anno.

Pod scénář pokračování Ordinace se podepsali například Barbora Bulvová, Leoš Karaks, Hana Cielová nebo Jan Coufal. Dosavadní scenáristka Lucie Konečná již na Ordinaci nespolupracuje. Režie se ujali Marián Kleis, Jiří Věrčák, Ondřej Sokol, Zuzana Zemanová a Jan Pecha. Sokol si v první Ordinaci zahrál pediatra Prokopa Hrubého.

V současnosti nejsledovanější seriál

Seriál Ordinace v růžové zahradě pravidelně obsazuje první příčku žebříčku večerní sledovanosti. Obvykle si ho nenechá ujít okolo dvou miliónů diváků, například ve čtvrtek jich podle údajů ATO - Mediaresearch bylo 1,97 miliónu. První řadu Ordinace v růžové zahradě Nova uvedla v září 2005. Pátou řadu vysílá od konce srpna.

Původní seriály byly léta doménou Československé a posléze České televize. Na jaře 2004 se přidala Prima se svou ságou Rodinná pouta, na podzim pak Nova s první řadou Pojišťovny štěstí a adaptací původně španělského seriálu Redakce. Od té doby jsou původní seriály pravidelnou součástí vysílacích schémat všech televizí. Letos na podzim tento žánr ovládl večery po všechny všední dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám