Hlavní obsah

Digitalism přivezou do Prahy elektroniku a rock

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá dvojice Digitalism, která míchá disko a elektroniku s rockem a vydařenými mužskými vokály, přijede v rámci EuroConnections do Paláce Akropolis ve čtvrtek 20. prosince.

Článek

Formace Digitalism vznikla v roce 2004 v německém Hamburku. Za sebou mají vydání čtyř dvanáctipalců na labelu Kitsuné Music a letošní první plnohodnotné CD s názvem Idealism na velkém labelu Astralwerks, na kterém mimo jiné vydávají třeba The Chemical Brothers, Röyksopp nebo jejich vzor Kraftwerk.

Jejich hudba je disko ve směsi elektroniky, rocku i house. Hlavní inspirací pro tvorbu se jím stali Daft Punk, což je v mnoha skladbách cítit.

Kromě skládání mají na svém kontě také téměř dvě desítky remixů pro známé kapely jako The Cure, Klaxons, White Stripes, Depeche Mode, The Futureheads, jejich oblíbené Daft Punk nebo dnes bohužel již neexistující Test Icicles.

Jejich poslední, kritiky nadmíru dobře hodnocená, deska Idealism, která vyšla letos v květnu, obsahuje patnáct skladeb a k desce je možné ještě oficiálně stáhnout dalších sedm skladeb. Velmi povedené songy jako Idealistic, Pogo nebo Zdarlight dokazují, že 20. prosince se máme v Paláci Akropolis na co těšit.

Ukázky z alba Idealism si můžete poslechnout na www.myspace.com/digitalism

Reklama

Výběr článků

Načítám