Hlavní obsah

Digitalizace ČT se připomene odpočítáváním

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V oblastech, kde bude Česká televize vypínat analogové a zapínat digitální televizní vysílání se kromě piktogramu na obrazovce ČT objeví odpočítávání, kolik dnů zbývá do vypnutí analogu.

Článek

„Divák potřebuje jasnou informaci, že se termín blíží,“ řekl ve čtvrtek vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš. Ředitel techniky ČT Rudolf Pop dodal, že je třeba  kampaň zesílit, protože řada diváků byla vůči varovnému piktogramu laxní. „Zvykli si na to, že tam značku mají, ale proč ji tam mají, nezjišťovali,“ řekl Pop.

Na digitalizaci ČT se mohou připravovat diváci z Plzeňska a Českobudějovicka. V březnu 2008 počítá ČT s tím, že přehodí analogové vysílání ČT 1 ze 34. kanálu Plzeň - Krkavec na 27. kanál a v celém Plzeňském kraji se 34. kanál použije k vysílání veřejnoprávního multiplexu, ve kterém bude ČT 1, ČT 2, ČT 24 a ČT 4 - Sport. V květnu začne obdobné vypínání na Českobudějovicku.

Reklama

Výběr článků

Načítám