Hlavní obsah

Margitův adventní koncert potěšil

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční vánoční koncert tenoristy Štefana Margity si letos pospíšil takřka o čtrnáct dnů a změnil se v koncert adventní. Místo do historické budovy Národního divadla přišli v pondělí posluchači do Stavovského divadla.

Foto: Právo

Koncert měl i charitativní rozměr.

Článek

V již vícekrát použité Svobodově scéně z Dona Giovanniho seděli účinkující se zástupci České nadace pro nemoci ledvin, protože večer měl i svůj charitativní záměr – výtěžek dostala zmíněná nadace.

Margita večer uváděl a pozval si několik hodnotných hostů. Ze Slovenska své operní kolegy – sopranistku Adrianu Kohútkovou a basistu Jána Gallu, z Čech zase půvabné instrumentalistky, harfistku Kateřinu Englichovou a violistku Jitku Hosprovou. Dobrou oporou zpěvákům byl Pražský komorní orchestr s dirigentem Františkem Vajnarem a hostujícím mladým Markem Štilcem.

Plné hlediště divadla dobře reagovalo a líbil se zejména italský operní program, v němž a v nehraném Janáčkovi je Margitova největší síla. Výborný byl Ján Galla ve Dvořákovi a Rossinim i obě instrumentalistky. Koncert nalezl vděčné diváky, celkově jakoby mu prostředí Stavovského divadla i brzký termín nesvědčily, trochu zaostal za tradicí z minulých let.

Reklama

Výběr článků

Načítám