Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Karel Buriánek ze Sunshine

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Sunshine si buduje na české hudební scéně v posledních letech pevnou pozici. Po nedávných nominacích na ceny ALMA v kategorii Rock & Pop jsou aktuálně nominovaní i na nejlepší českou kapelu v Hudebních cenách televize Óčko.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Zpěvák skupiny Sunshine Karel Buriánek na on-line chatu

Článek

Sunshine se dali dohromady v roce 1995 v Táboře. V čele kapely stojí zpěvák a kytarista Karel "Kay" Buriánek. Dlouho se věnovali spíše hraní v zahraničí - ať už na festivalech či v klubech. V Čechách se začali více objevovat zhruba před čtyřmi lety. Sunshine natočili například alba Hysterical Stereo Loops, Beats And Lips, Velvet Suicide a Necromance, Moonshower And Razorblades. Zatím poslední deska Dreamer s kreativním „králičím“ obalem vyšla letos na jaře.

Mimo hudebních aktivit členové kapely nezapomínají ani na progresivní image a marketingově vděčné aktivity směrem k věrným fanouškům jako bylo například živé hraní ve vysílání rádia Wave letos na podzim.

Poslední letošní koncert Sunshine odehrají ve čtvrtek 6.12. v Lucerna Music Baru. Zakončí tak své úspěšné zahraniční miniturné, v jehož rámci mimo jiné zahráli v Moskvě, Budapešti a především Japonsku. Právě tady vyšlo album Dreamer, které Sunshine podpořili dvěma nadupanými koncerty v tokijských klubech.

Pražský koncert se skupina navíc rozhodla využít k podpoře vzdělávání sirotků a chudých dětí z Nepálu a Indiie. Všichni hosté, akreditovaní novináři a fotografové u vstupu zaplatí příspěvek ve výši 50 korun. Celý výtěžek placeného guestlistu bude předán nadačnímu fondu Samaya, který 4.prosince otevírá Galerii Senzor, jenž bude prodávat umělecká díla. Takto získané finance budou sloužit k podpoře nepálských a indických dětí. Sunshine galerii poskytli také “králičí hlavy” z jejich videoklipu k songu Top Top Radio!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám