Hlavní obsah

Chinaski: nemáme pocit, že hrajeme lacinou hudbu

• Aktualizováno
Novinky, Stanislav Dvořák

Nejpopulárnější česká pop-rocková skupina současnosti zodpovídala na chatu otázky čtenářů Novinek. Na jeden z kritických dotazů Chinaski odpověděli, že nehrají lacinou hudbu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Kapela Chinaski na on-line chatu

Článek

Skupina Chinaski, která se pojmenovala po známé literární postavě Charlese Bukowského a dokonce před dvěma lety dostala od spisovatelovy dcery knihu povídek, získala v průběhu 90. let popovější zvuk, což jim mnozí fanoušci zazlívali.

Na otázku jednoho kritičtějšího čtenáře odvětili, že jejich hudba není laciná. Jiný jim zase vyčetl komerčnost. „Komerční možná trochu ano, ale povrchní...to určitě ne,“ připustili Chinaski.

V současnosti prý uvažují i o nové písni ve stylu ska. „Zrovna jsem si od Švagra stáhnul nějaké ska kapely, abych se inspiroval a na příštím albu nějaký Ska song určitě bude,“ uvedl Franta Táborský. Cizí jim prý není ani hip-hop a některé jejich písničky mají k tomuto žánru blízko (Rádio Bubeneč).

Další dotazy směřovaly na vypalování CD. „Nás to mrzí, ale těžko s tím něco uděláme. Pro nás je nejdůležitější, aby lidi chodili na naše koncerty, ty se vypálit nedají....zatím," napsali Chinaski.

Lepší než Kabát? Rozhodně, jako všechny ostatní kapely

Jeden z vtipných čtenářů se dotázal, zda si Chinaski myslí, že jsou lepší než skupina Kabát. „Rozhodně, ostatně jako všechny ostatní kapely. Ne vážně, hrajou úplně jiný žánr, respektujeme je,“ vykroutili se z odpovědi Chinaski.

V současnosti si oblíbili slovenskou skupinu Desmod, která jim v Česku dělá předkapelu. „Desmod je v současnosti jedna z nejpopulárnějších kapel na Slovensku a v Čechách ji nikdo neznal. Chtěli jsme pomoci,“ říkají. Jinak Slovákům dávají přednost z mnoha důvodů, a jeden z nich je, že se postarají o společné turné na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám