Hlavní obsah

Funkující pop-rockeři Orson

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská pop-rocková skupina Orson se po roce vrací s deskou, která má být tvrdší než jejich debut Bright Idea. Chtěli jsme, aby reflektovala naše živé koncerty, vzkazují členové dobře nakopnutého kvintetu.

Článek

Navzdory tomu, co říká zpěvák Jason Pebworth, na novém CD jde spíše o odlehčený a nadprůměrně melodický kytarový pop s občasnými funky pasážemi než o „drsnou rockovou kapelu s hlučnými kytarami a tězkými bicími“.

Písničky přirovnávané k Maroon 5, Mikovi či Oasis rozjíždejí kytarové riffy, ale zvuk je spíše nadýchaný než drsný, doplňují ho hravé klávasy a velmi slušný zpěv frontmana doprovázený backgroundovými vokálními plochami. Na první poslech velmi chytlavá záležitost, silně romantická, ale současně i pro ty, kteří nemohou žít bez zvuku kytary.

O pozici hitu se může ucházet hned několik písniček, nejspíše druhá Ain´t No Party, která svým úvodním riffem vzdáleně připomíná Hendrixovu Crosstown Traffic, nebo devátá Nothern Girl. A pokud vám posledně jmenovaná skladba něco připomíná, pak se nemýlíte. V úvodu se hoši z Orsonu zjevně inspirovali slavnou Roxanne od skupiny The Police.

Orson: Culture Vultures, Universal 2007

Reklama

Výběr článků

Načítám