Hlavní obsah

Gospel, soul a blues v pražském Kongresovém centru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divokou broadwayskou show ve stylu gospelu, soulu i blues předvede 7. a 8. prosince v Praze v Kongresovém centru americký soubor Harlem Gospel Singers v čele se zpěvačkou Queen Esther Marrow. Vrací se k nám po roce.

Článek

Sbor vznikl na začátku 90. let v americkém Harlemu, nemá ale nic společného s Harlem Gospel Choir, který u nás už několikrát úspěšně koncertoval. Na rozdíl od něj Harlem Gospel Singers nevystupují v kostelech a spíše než na duchovní sdělení se soustředí na pestrou muzikálovou show, do které vplétají i jazz, blues a soul.

Přebírají známé skladby Erika Claptona, Raye Charlese či Bessie Smith a díky velikosti a různorodosti jejich souboru jim dodávají nový zvuk. Zatímco v klasickém gospelu jde především o zpěv doprovázený tamburínami, případně bicími a klávesami, Harlem Gospel Singers s sebou vozí regulérní rockovou kapelu, takže nechybí ani kytarová sóla či saxofóny. 

Jejich koncety, známé živelností, pestrostí a velkým důrazem na choreografii, jsou tak jakýmsi rychlokurzem vývoje černé muziky 20. století.

Lístky na koncerty jsou k dostání v síti Ticket Pro v cenách od 690 do 1690 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám