Hlavní obsah

Vánoční DVD - Piráti z Karibiku, Simpsonovi i Transformers

Vánoce se blíží a na pulty přicházejí nejsilnější tituly letošního roku - Piráti z Karibiku: Na konci světa ve speciální edici, Simpsonovi ve filmu nebo Transformers.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Piráti z Karibiku: Na konci světa S.E.

V pokračování filmu Piráti z Karibiku: Na konci světa, nacházíme naše hrdiny Willa Turnera a Elizabeth Swannovou v okamžiku, kdy se přidali ke kapitánu Barbossovi. Zoufale pátrají po kapitánu Jacku Sparrowovi, aby ho osvobodili z pasti ve skříňce Davyho Jonese, která mu zatemňuje mysl - zatímco strašidelná loď duchů Bludný Holanďan a Davy Jones pod kontrolou Východní indické obchodní společnosti rozsévají zkázu po sedmi mořích.

Období pirátů se blíží ke svému konci, ale dosud nebyla vyřešena konečná rozepře. Will Turner se plaví na daleký východ, aby našel magické mapy, které mu pomohou najít skříňku Davyho Jonese a zachránit svého přítele Jacka Sparrowa. Jacka zachrání, ale... Davy Jones, lord Cutler Beckett, zuřivý asijský pirát Sao Feng a starší kapitán James Norrington zformovali nepřátelské spojenectví, které ohrožuje Jacka Sparrowa, Willa Turnera, Elizabeth Swannovovou, jejich nového přítele kapitána Barbossu a všechny piráty na světě.

Aby dosáhl vítězství, musí Jack se svou posádkou plout mimo okraj mapy, do nezmapovaného teritoria sedmi moří. Na Shipwreck Island (Ostrov vraků) až na konec světa...

Pirates of the Caribbean: At World's End, USA 2007, 168 min., režie: Gore Verbinski, hrají: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Jonathan Pryce, Bill Nighy, Yun-Fat Chow, Tom Hollander, Stellan Skarsgrd, Jack Davenport, Naomie Harrisová, Keith Richards, Lee Arenberg...

Simpsonovi ve filmu

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se konečně dočkal prvního celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu bude tentokrát čelit globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života.

Na filmu pracovali stejní tvůrci jako na televizním seriálu a tak se fanoušci dočkají většiny svých oblíbených postav. Seriál, který již několik let úspěšně uvádí i Česká televize, si u diváků vydobyl výlučnou pozici především díky kombinaci černého a situačního humoru.

Ten samozřejmě ve filmu nebude chybět a už první zveřejněné záběry vyvolaly lehkou kontroverzi. Zejména ten, kde je Bart poprvé za svou kariéru nahý. Snahou tvůrců je k filmu přitáhnout i ty diváky, kteří se zatím s fenoménem Simpsonových příliš nesetkali a zároveň uspokojit věrné fanoušky a překvapit sami sebe.

Ve vedlejších rolích se objeví i některé filmové hvězdy a skutečné postavy americké historie. Tvůrci také odhalili, že se i ve Springfieldu začnou řešit problémy jako znečišťování ovzduší, ekologická krize a současná americká politika....

The Simpsons Movie, USA 2007, 88 min., režie: David Silverman, hrají: Vlastimil Zavřel, Jiří Lábus, Martin Dejdar, Helena Štichová...

Transformers

Transformers patří k nejúspěšnějším hračkám v historii. Roboti, kteří se dokážou přetransformovat v libovolný dopravní prostředek, jsou populární natolik, že se stali hrdiny akčního animovaného seriálu a po nich i celovečerního filmu. Spojením Stevena Spielberga s Michaelem Bayem vznikl z dětské hračky silný epický příběh, který úspěšně kombinuje dramatičnost Války světů s diváckou vstřícností Dne nezávislosti.

Prakticky odnepaměti ve vesmíru kolem nás zuří válka dvou vyspělých mimozemských civilizací, "hodných" Autobots a "zlých" Decepticons. Dosud se nám vyhýbala, ale když tito vyspělí mechanoidi objeví na Zemi zdroj energie, jehož ovládnutí může jedné či druhé straně přinést konečné vítězství, promění se naše planeta v peklo na zemi (nebo spíš ve vesmíru).

Jejich invazi prožíváme společně s teenagerem Samem, kterého doposud trápila pouze škola, absence pořádné káry a slečna jménem Mikaela, jež dává přednost jeho spolužákům. Ve chvíli, kdy se v televizi objeví první zprávy o ničivých robotech, začne mít o jeden problém navíc. Je to právě on, kdo nevědomky ukrývá klíč k onomu životně důležitému energetickému zdroji, proto má nárok na první místo na seznamu ohrožených druhů. Hned za ním figuruje zbytek civilizace.

Transformers, USA 2007, 144 min., režie: Michael Bay, hraji: Shia LaBeouf, Megan Foxová, Jon Voight, John Turturro, Josh Duhamel...

Arthur a Minimojové

V poetickém filmu režiséra Luca Bessona Arthur a Minimojové najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky.

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů...

Arthur and the Minimoys, Francie 2006, 103 min., režie: Luc Besson, hrají: Freddie Highmore, Madona, Snoop Dogg, David Bowie, Mia Farrowová...

Vdáš se, a basta!

Hrdinkou romantické komedie je Daphne Wilderová, matka, jejíž láska nezná hranic. Vychovala tři fantastické dcery - nemotornou, roztomilou Milly, poklidnou psycholožku Maggie a sexy a neuctivou Mae - tak, aby z nich byly ženy, které touží mít každá matka. Aby ochránila svoji nejmladší Milly před stejnými milostnými chybami, které učinila sama, rozhodne se Daphne, že jí najde perfektního muže a zadá inzerát přes internet. Jestli někdo přesně ví, co její dcera potřebuje od dlouhodobého vztahu, pak je to Daphne. Bude tím mužem Daphniných - pardon, Millyných - snů zodpovědný architekt Jason nebo volnomyšlenkářský rocker Johnny?

Když ale přeskočí jiskra mezi Johnnyho otcem, Joem a Daphne, věci naberou opačný spád. Daphne si začne najednou uvědomovat, že by byla raději, kdyby si její dcery mnohem méně všímaly jejích záležitostí než doposud.

Because I Said So, USA 2007, 102 min., režie: Michael Lehmann, hrají: Diane Keatonová, Mandy Moorová, Gabriel Macht, Tom Everett Scott, Lauren Grahamová...

Reklama

Výběr článků

Načítám