Hlavní obsah

Reese Witherspoonová se stala nejlépe placenou herečkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Největší částky v Hollywoodu nyní inkasuje herečka Reese Witherspoonová. Držitelka Oskara je v současnosti na vrcholu popularity a může si říct až o dvacet miliónů dolarů za film, uvedl server BBC.

Článek

Herečka, která naposledy zaujala rolí ve snímku Walk the Line o zpěvákovi Johny Cashovi, nyní dostává zhruba patnáct až dvacet miliónů za film. Rodačka z Baton Rouge v Louisianě se ke hraní dostala ve 14 letech, kdy se objevila v romantickém filmu The Man in the Moon (nemá nic společného s filmem Man on the Moon).

Brzy zapadla do divácky oblíbené škatulky snaživé a potrhlé blondýnky, která to myslí dobře, ale je tak trochu mimo. Vynikla např. ve středoškolské komedii Kdo s koho a největší slávu ji přinesly filmy Pravá blondýnka a Pravá blondýnka 2.

Za Witherspoonovou skončila v žebříčku nejvíce vydělávajících Angelina Jolie, která např. za Beowulfa dostala "jen" osm miliónů dolarů. Cameron Diazová je nyní na třetí pozici. K dalším nejlépe placeným herečkám patří Renée Zellwegerová, Sandra Bullocková.

Nespravedlnost i v Hollywoodu

Ve srovnání s mužskými kolegy však herečky vydělávají překvapivě málo. Třeba Tom Cruise a Mel Gibson si říkají az třicet miliónů za celovečerní film a navíc většinou vyžadují určitá procenta z budoucího zisku. To už se ale naučily i některé ženy, např. Cameron Diazová tak vydělala okolo třiceti miliónů dolarů na Shrekovi.

10 nejlépe placených hereček

Reese Witherspoonová

Angelina Jolie

Cameron Diazová

Nicole Kidmanová

Renée Zellwegerová

Sandra Bullocková

Julia Robertsová

Drew Barrymorová

Jodie Fosterová

Halle Berryová

Reklama

Výběr článků

Načítám