Hlavní obsah

TV tip: Černí baroni i drama s Hoffmanem a Sarandonovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu uvede televize jednu z nejslavnějších českých komedií Černí baroni. Z jiného soudku je melodrama Půlnoční míle s Dustinem Hoffmanem, Susan Sarandonovou a Jakem Gyllenhaalem.

Článek

Černí baroni 

Těžko by se našel Čech, který nezná Švejka a stejně tak málokdo neviděl Černé barony. Dnes už klasická komedie z roku 1992 natočená podle geniální Švandrlíkovy předlohy ukazuje humorným způsobem děsivé poměry v československé lidově demokratické armádě.

Pokud si chcete ještě jednou připomenout slavné hlášky jako "Čo bolo to bolo, terazky jsom majorom" nebo půvabnou báseň o vrazích z Wall Streetu od vojína Jasánka, zapněte si v pátek Novu.

(Černí baroni, Nova, Pá 20:00)

Půlnoční míle

Melodramatický příběh Půlnoční míle přitáhne především hereckými výkony Jakea Gyllenhaala, Dustina Hoffmana a Susan Sarandonové. Vypráví příběh Joea Nasta, který se rozejde se snoubenkou krátce před svatbou, ale nedokáže říct pravdu jejím rodičům, protože dívku vzápětí zabije jakýsi šílenec. Rozhodne se mlčet a být dál jejich "zeťem".

(Půlmoční míle, ČT2, Ne 13:50)

Žába k zulíbání

Potrhlá oddechová komedie Žába k zulíbání je založena na zázračné výměně těl mezi krásnou středoškolačkou a stárnoucím flákačem a zlodějíčkem. Film natočil v roce 2002  Tom Brady, v hlavní roli komik Rob Schneider.

(Žába k zulíbání, Nova, So 20:00) 

Anketa

Nejlepší film víkendu je:
Černí baroni
58,1 %
Půlnoční míle
29,1 %
Žába k zulíbání
12,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 972 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám