Hlavní obsah

Tři sestry to zase mydlí

Novinky, Stanislav Dvořák

Je český hospodský punk definitivně mrtvý? Asi ne úplně, ale dobře po těle mu není. Tři sestry se ho snaží resuscitovat novou deskou Mydlovary.

Článek

Na písničkách Tří sester se za dvacet let nezměnilo prakticky nic. Stále jsou relativně sprosté a legrační a mlátí se v nich do nástrojů hlava nehlava. Stále jim vládne akordeon a v pozici frontmana huláká legendární Lou Fanánek Hagen.

Cosi se ale přece vytratilo. Uhrančivá depresívní atmosféra "podivných stavů" a dlouhých večerů Na Bábě a Na Kovárně, kde se jak známo sedí od pondělí do neděle. Místo toho píše Fanánek často naprosté nesmysly (Nechtěl bych mít pivovar, je s tim hodně práce, ale pěknej mydlovar ten umí hodně vracet...). Hranici demence pak zcela překračuje text o záchodové budce Toi story.

Přitom lepší "sesterský" humor ještě pořád umí, např. Obohacenej buran pobaví pohledem na svět rádoby "vyšší" společnosti a fanánkovskou sebeironií v hláškách jako "Jsem obohacenej buran" "nikdy nenechám přešít si hubu" nebo "žaludek zvedám, když uvídím krevetu... než rybu syrovou to radši hubu sušit." Kdyby si jen dal s deskou Mydlovary trochu více práce.

Tři sestry: Mydlovary, EMI 2007

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám