Hlavní obsah

Michael Jackson se má vrátit s bratry jako Jackson Five

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle slov Jacksonova bratra Jermaina se schyluje k velkému comebacku. Mohl by ale být také jedním z nejbizarnějších. Bratři Jacksonové prorazili na přelomu 60. a 70. let minulého století jako děti, u legendární firmy Motown tehdy vydali několik úspěšných alb. Již více než 20 let spolu ale nevystupovali.

Článek

Koncerty by se podle Jermaina Jacksona mohly konat někdy v roce 2008. "Michael se také zúčastní," řekl kytarista a zpěvák v rozhovoru pro BBC, "cítíme, že to musíme ještě jednou udělat, dlužíme to fanouškům a veřejnosti."

Zároveň dodal, že se nechtějí spoléhat jen na staré hity a už se scházejí  ve studiu nad novým materiálem.

Naposledy vyjela skupina na turné v roce 1984 a tehdy už se Michaelovi moc nechtělo. Právě slavil historický úspěch se sólovou deskou Thriller a bylo jasné, že rodinný band je už neudržitelný. Videoklip Thriller byl v nedávné anketě Novinek, které se zúčastnilo 30 000 čtenářů, zvolen za druhý nejlepší v historii.

Zvěsti o návratu Jackson Five se šíří delší dobu. Jermaine Jackson uvedl, že přípravy zpozdily zejména soudní tahanice kvůli obvinění Michaela ze zneužívání dětí. Zpěvák nakonec nebyl odsouzen a trvá na své nevině.

Rodinný stroj na hity

Skupinu Jackson Five založili pod přísným vedením otce bratři Jackie Jackson, Tito Jackson, Jermaine Jackson, Marlon Jackson a Michael Jackson. Už v roce 1962 vystupovali v malých klubech a zaujali perfektně sehraným tancem a zpěvem ve stylu The Temptations či Jamese Browna.

Nejprve nahráli desku pro malé vydavatelství Steeltown v Indianě a v roce 1968 přešli pod Motown Records, kam je doporučil Bobby Taylor. Firma rozšířila nepřesnou informaci, že je "objevila" Diana Rossová, ale je pravda, že slavná zpěvačka The Supremes byla pro malého Michaela velkým vzorem. Jejich největšími hity se staly písně I Want You Back, ABC či I'll Be There.

Anketa

Co si myslíte o návratu Jackson Five?
Těžko říct
17,2 %
Trapas
52,6 %
Skvělý nápad
30,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2000 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám