Hlavní obsah

Nově se nelíbí plán přechodu na digitalizaci

Právo, jp
PRAHA

Televize Nova má výhrady a připomínky k Technickému plánu přechodu (TPP) z analogového na digitální vysílání. "Když bude škodit Nově, využijeme šanci danou zákonem (schválenou diginovelou - pozn. red.) a TPP nepřijmeme," prohlásil generální ředitel Novy Petr Dvořák na pátečním setkání s novináři.

Článek

Nova nehodlá financovat celostátní informační kampaň. "To je úloha státu", řekl Dvořák a dodal, že stát na to mít bude mít dost peněz, protože podle diginovely jde část příjmů České televize z reklamy právě na pokrytí nákladů digitalizace. "Podpoříme kampaň, ale ne zadarmo," poznamenal Dvořák.

Televize se také domnívá, že stát by měl podporovat pouze digitální příjem prostřednictvím set top boxů, nikoli přes satelit, kabel nebo DSL "Tím by stát podporoval jiné komerční subjekty," míní Dvořák.

Šéf Novy trvá na tom, aby se při vypínání analogu postupovala proti směru hodinových ruček, tedy od Ústecka do plzeňského regionu a dále na jižní Čechy , pak  jižní Moravu a poté nahoru na sever. Mělo by se postupovat také po sousedících oblastech.

"Neradi bychom, aby česká digitalizace vypadala jako ten děravý ementál, který máte před sebou na stole," komentoval Dvořák. Také stávající termín vypnutí celé republiky (10.10. 2010) je podle Novy utopie."Myslím, že rok 2012 je reálnější," uvedl šéf Novy.

"Digitalizaci podporujeme, ale nechceme, aby ani jeden divák přišel o televizní signál kvůli rozhodnutí o vypínání analogu," dodal Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám