Hlavní obsah

Prahu navštíví "superrychlý" kytarista Tommy Emmanuel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve velkém sále pražské Lucerny vystoupí 27. listopadu Australan Tommy Emmanuel, v současnosti údajně "nejrychlejší trsátkový hráč". V 70. a 80. letech hrál s hvězdami jako je Stevie Wonder nebo Eric Clapton.

Článek

Tommy Emmanuel začínal hrát už ve čtyřech letech a už o rok později koncertoval. V dospělosti pak spolupracoval s řadou hvězd (Stevie Wonder, Eric Clapton, Chet Atkins, Olivia Newton-John, Al Jarreau). Získal několik australských a amerických cen Grammy.

Emmanuel vydal sedmnáct alb, z nichž poslední nese název Mystery (2006). Svou směsici jazzu a country a na koncertech obohacuje spontánním showmanstvím.

"Vystoupení Tommyho Emmanuela jsou vždy strhujícím zážitkem, mimo jiné právě pro jeho zcela originální a nenapodobitelný styl hry finger - picking. Emmanuel hraje levým i pravým palcem, na hmatníku vybrnkává oběma rukama a na kytaře provádí nespočet zvukových efektů. Dokonce na ni dokáže zahrát jako na perkuse celá dlouhá bubenická sóla," říká  Silvie Marková z agentury Smart.

"Omračující je i jeho hra trsátkem, která se řadí k nejrychlejším na světě. Emmanuel zkrátka ze své kytary dostane zvuky jako několik kytaristů a bubeník dohromady," dodává.

Jako host vystoupí na koncertě v Lucerně německý kytarista Peter Finger. Vstupenky za 370 Kč jsou v předprodeji v síti Ticketpro a v agentuře Taktika Muzika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám