Hlavní obsah

Gentleman pobláznil Lucernu od prvního tónu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva zazněly první takty středečního koncertu zpěváka Gentlemana, celá pražská Lucerna se rozhýbala a divoké taneční kreace vydržely některým nadšencům téměř dvě hodiny. Živelná směs tradičního reggae a dancehallu nedala lidem šanci vydechnout.

Článek

Gentlemanova početná kapela Far East Band téměř nedělala mezi skladbami pauzy a servírovala jeden chytlavý rytmus za druhým. Představila novou desku Another Intensity včetně hitů Different Places či Serenity a směs starších skladeb.

Vynikající byla dechová sekce a na pódiu se postupně vystřídali také tři backgroundové zpěvačky. Jejich sólové výstupy ale ve srovnáním se zpěvem frontmana nebyly tak přesvědčivé. Gentleman skvěle pracoval s publikem, na pódiu působil uvolněně a zpíval bezchybně.

K nadprůměrné úrovni koncertu přispěly i předkapely. Zahřívací kolo měl na starosti slovenský Polemic a milým překvapením byl zatím nepříliš známý Martin Jondo, který vystupuje sám jen s kytarou. Jeho akustický reggae-folk přijalo pražské publikum vřele a zanotovalo si s ním mimo jiné marleyovský hit Get Up Stand Up.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám