Hlavní obsah

Richard Müller natočil s Američany dokonalý "živák"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záznam bratislavského koncertu Richarda Müllera a jeho amerických spoluhráčů (Hiram Bullock, Will Lee, Omar Hakim, Mike Caffrey, Clifford Carter) je horkým kandidátem na titul živá deska roku. Právě vychází pod titulem 44 Koncert ve dvojdiskové edici a také na DVD.

Článek

Plesový marš, Nebude to také ľahké, drahá, Po schodoch, Srdce jako kníže Rohan či Štěstí je krásná věc - to je jen malá část z časem prověřených hitů na live albu slovenského zpěváka, který se během posledních 20 let propracoval na špičku česko-slovenské populární hudby. Pak náhle ohlásil, že už nebude vystupovat.

Pokud nezmění názor, bude to škoda. Obzvláště z aktuální živé nahrávky lze vycítit, že by svým hlubokým nosným hlasem ještě měl co sdělit. Jeho projev na pomezí rocku, soulu a šansónu dokáže zcela ovládnout koncertní halu a Müller si může dovolit zařadit i méně známé a nepřímočaré skladby či improvizace, aniž by nudil.

Nutno dodat, že měl velké štěstí na zahraniční spoluhráče, kteří přijali  jeho repertoár za vlastní a nesnažili se písničky jen sterilně odehrát. Kytara, basa, a bicí se odvázaly v živelných, ale ne samoúčelných jamech a řada známých skladeb zazněla v zajímavě aktualizovaných aranžích. Zkrátka výborný živák s atmosférou, jež by se dala krájet. Přejeme dobrou chuť.

Richard Müller: 44 Koncert, Sony BMG 2007    

Reklama

Související témata:

Související články

Richard Müller: Končím se zpěvem

Slovenský zpěvák Richard Müller (45) řekl televizi Markíza, že končí se zpěvem. K tomuto rozhodnutí prý dospěl už před nějakým časem. "Největší umění je umění...

Výběr článků

Načítám