Hlavní obsah

Nové desky - Gorillaz, Duran Duran i Iva Frühlingová

Jak vypadá výběr z hudebních novinek tohoto týdne? Gorillaz vycházejí ze záhrobí s deskou dosud nevydaného, Duran Duran mají již třináctou studiovku a Iva Frühlingová si na nové desce zazpívala s Pierrem Richardem.

Článek

Gorillaz: D-Sides

Projekt Gorillaz odešel do věčných lovišť, ale stále ještě je dost materiálu, který muzikanti vyplodili a nebyl ještě nikdy vydán. Byla by škoda nechat ho jen tak založený v šuplíku a proto právě v těchto dnech vychází deska D-Sides.

Dvoudiskový komplet obsahuje B strany singlů, rarity a remixy k desce Damon Days. Navíc obsahuje například nikdy nevydanou spolupráci Gorillaz s hercem Billem Murayem nebo roztomilou píseň Hong Kong, která byla překvapením legendárního loňského živého vystoupení. Na D-Sides se objeví i kapela The Bees nebo Sugarcubes. Na remixech se podíleli uznávaní DFA, Soulwax nebo Hot Chip.

EMI

Duran Duran: Red Carpet Massacre

Čtyřka Simon LeBon, Nick Rhodes a bratři John a Roger Taylorovi spíše známí pod hlavičkou Duran Duran se při nahrávání svého nového alba Red Carpet Massacre spojili s trojicí zvučným jmen Timbaland, Justin Timberlake a Nate "Danja" Hills. Ti přinesli nový svěží zvuk tvořící s klasickou melodičností Duran Duran jedno z nejzajímavějších popových alb letošního roku. Album vychází ve formátech CD a v limitované edici s bonusovým DVD. 

 Sony BMG

Iva Frühlingová: Strip Twist

Třetí deska Ivy Frühlingové Strip Twist vznikala ve Francii v pařížském studiu producenta Jeroma Degey, který s Ivou pracoval už na debutu Litvínov. Jerome je navíc autorem hudby k většině skladeb na desce.

Strip Twist vznikal během tří měsíců, které Iva strávila cestováním mezi Prahou a Paříží. Z dvanácti zbrusu nových songů jsou dva zpívané česky, a to Struny a Animální hlavolam. Album obsahuje i duet s legendárním francouzským hercem Pierrem Richardem La Chanson De Pierre. První singl Waterbed byl nasazen do tuzemských rádií.

EMI

Anna K.: Best Of

Několikanásobná zpěvačka roku Anna K. vydává kolekci svých nejúspěšnějších hitů, které nashromáždila za svou úspěšnou kariéru již požehnaně. Její Best Of obsahuje ty největší hity z šesti řadových alb, z nichž to první vyšlo v roce 1993. To znamená, že rekapitulační album vychází u příležitosti nadcházejícího 15letého výročí její dosavadní kariéry.

Na albu najdete jako bonus i zcela novou píseň Láska 2,0, kterou složil Tomáš Vartecký právě pro tuto příležitost. Komplet obsahuje i historicky první DVD Anny K., na kterém je zaznamenán koncert, natočený během jarního turné Večernice 07 v Brně + všechny videoklipy a rozsáhlá fotogalerie.

Universal Music 

Daft Punk: Daft Punk Alive 2007

Kmotři francouzského electro-housu Daft Punk vydávají živé album Daft Punk Alive 2007. Nahrávka pochází z letošního koncertu v pařížské Calais Omnisports de Paris-Bersy, v hale s kapacitou 18 000 lidí, kde Duft Punk vystoupili po desetileté přestávce na domácí půdě.

Vychází ve dvou verzích. Klasická jednodesková edice obsahuje záznam koncertu, a jako speciální dvoudisk s extra tracky a padesáti stránkovou knihou fotografií ze světového turné. Prvním singlem z desky je živé provedení songu  Harder, Better, Faster, Stronger, který v současné době prožívá reinkarnaci díky raperovi Kanye Westovi.

EMI

Reklama

Výběr článků

Načítám