Hlavní obsah

Helena Vondráčková: Má písnička s J.A.R. byla překvapující

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helena Vondráčková vydává výběrové album Jsem jaká jsem. Na desce se objevily i novější verze starších hitů. Při této příležitosti poskytla Právu rozhovor.

Článek

V krátké době po loňském vydání reprezentativního 4CD vydáváte další album svých hitů. Co vás k tomu vedlo?

Alba Platinová a Zlatá Helena byla velmi úspěšná, dodnes je o ně velký zájem. Vydavatelské firmě Universal na ně ale skončila licence a nemohla by je dále prodávat. Jelikož bych chtěla své nové album nahrát až příští rok, vymysleli jsme, že necháme fanoušky vybrat si písničky, které chtějí na nové best of kolekci mít. Udělali předvýběr a já se pak snažila doplnit ho písničkami, které nebyly na Zlaté a Platinové Heleně. V podstatě jsme připravili takovou novou "bestofku".

Je na ní i jedna nová skladba s názvem Ha ha ha. Kdy vznikla?

Měla jsem ji zpívat na eurovizní soutěži, ze které jsem se ale nakonec odhlásila. Napsal ji pro mě slavný hitmaker Giorgio Koppehele.

Existuje ve vašem repertoáru skladba, která se obvykle na výběrová alba nedostává, ale vy ji máte velice ráda?

Je jich celá řada, za všechny mě napadá písnička, kterou jsem vlastně ani nikdy nenatočila. Existuje pouze na televizním záznamu. Zpívala jsem ji v roce 2003 v Národním divadle při rozloučení prezidenta Václava Havla s úřadem. Má název V loučení je příslib návratů, text napsal Pavel Vrba, hudbu E. L. Webber.

Některé písně, které byly na loňském výběrovém 4CD, jsou na novince znovu, ale v jiné podobě. Například Vzdálený hlas od Karla Svobody je nahraný v taneční verzi, která dosud na žádné desce nevyšla. Byla to má poslední spolupráce s ním. Skladba Lásko má, já stůňu je na desce také v nové verzi. Nebo píseň Blázni v tom lítaj z filmu Kameňák.

Jsou tam také Bulhaři, které jste nazpívala se skupinou J.A.R. Jaká byla spolupráce s nimi?

Bylo to určitě pro mnohé překvapující. Jednou v létě jsem chystala své album duetů. Seděla jsem na terase a říkala si, že by bylo dobré získat ke spolupráci Dana Bártu, jehož zpěv se mi líbí. Pár lidí mi ale řeklo, že do toho asi nepůjde, protože takové písničky nezpívá. Pustila jsem to z hlavy a pracovala na dalších věcech. Pár dnů poté mi zavolal Roman Holý z J.A.R., u kterých Bárta zpívá, a požádal mě, jestli bych si s nima nechtěla zazpívat písničku. Souhlasila jsem, nejsem proti spolupráci, která vyloženě nejde proti mému naturelu. K tomu duetu s Bártou ale nakonec nedošlo. Třeba někdy příště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám