Hlavní obsah

Ježíš bude ve filmu meditovat s buddhisty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva hollywoodští producenti sečetli zisky za Šifru mistra Leonarda, už je tu další nápad jak provokovat křesťany a v neposlední řadě také něco vydělat. Tvůrci filmu Aquarian Gospel vycházejí z teorie, že Ježíš musel mít v raném mládí kontakt s východním náboženstvím a filozofií, měl prý dokonce pobývat v buddhistickém klášteře.

Článek

Ježíš bude cestovat po Indii a Tibetu, pobývat v klášterech a diskutovat s lidmi o kastovním systému, slibují filmaři. Vycházejí z toho, že v bibli se moc nepíše o jeho dospívání, a ptají se: Co se dělo mezi třináctým a třicátým rokem Ježíšova života?

Název Aquarian Gospel si vypůjčili z knihy pojednávající o východních kořenech křesťanství. Film má být částečně i akční a producenti uvádějí, že bude využívat počítačovou animaci podobnou jako ve filmu 300: Bitva u Thermopyl.

"Film bude sledovat Kristovu cestu na východ, kde se setkává s jinými tradicemi a objevuje principy, které jsou základem největších světových náboženství," říká režisér Drew Heriot.

Církev nesouhlasí 

Podle všeho půjde o standardní hollywoodský film, producenti dokonce uvádějí, že ve filmu bude vystupovat jakási "mladá a krásná princezna", ale nevysvětlují, v jakém vztahu má být ke Kristovi. Každopádně si od snímku slibují "komerční i duchovní zisk".

O tom, že Ježíšovo učení vychází z Indie, se spekuluje řadu let. Rus Nikolaj Notovič napsal již koncem devatenáctého století knihu Neznámý život Ježíše Krista, v niž tvrdí, že během léčení v klášteře v Ladaku objevil důkazy o tamějším Kristově pobytu. Také někteří archeologové s ním souhlasí, katolická církev ale podobné teorie nemá v oblibě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám