Hlavní obsah

Víkend bude patřit premiéře Teatru Novogo fronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V sobotu začíná v pražském Švandově divadle přehlídka tvorba ruského pohybového divadla Teatr Novogo Fronta. Zahájí ji světová premiéra nové choreografie Zwischenmensch.

Článek

V představení Zwischenmensch se známé pohybové divadlo obrátilo k závažnější tématice. Děj začíná ve Varšavě v roce 1945 a zachycuje sen vojáka, který umírá při bombardování. V představení je použit biblický obraz zmrtvýchvstání Lazara. Biblická tematika prostupuje celým příběhem, jenž je zamyšlením nad dobrem a zlem ve chvíli, kdy ďábel definitivně vítězí, protože se mu podaří všechny přesvědčit, že neexistuje.

Představení vznikalo v Praze a v polských Gliwicích na místě, kde stávalo německé divadlo, které na konci 2. světové války zničila Rudá armáda. Podílí se na něm mezinárodní tým herců z Dánska, Rakouska, Německa, Ruska, Řecka a České republiky. Představení beze slov doprovází hudba Vladimíra Hirsche.

Představení je uvedeno v rámci přehlídky tvorba Teatru Novogo Fronta Profil 2007. Na ní se představí i zahraniční hosté včetně petrohradské skupiny Ahke, která vystoupí 28. listopadu v Branickém divadle. V Praze divadlo představí inscenaci Bílá kabina, která získala ceny na mezinárodních divadelních festivalech včetně přehlídky Fringe ve skotském Edinburghu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám