Hlavní obsah

Polemic podpoří evropskou reggae hvězdu Gentlemana

Novinky, Stanislav Dvořák

Slovenský Polemic vystoupí 21. listopadu v pražské Lucerně s reggae zpěvákem Gentlemanem, který si už na celoevropském trhu vydobyl mimořádný respekt.

Článek

Skupina Polemic je právě na turné k aktuálnímu živému DVD a CD, které vyšlo v květnu. Jinak má na kontě již šest řadovým alb, z nichž poslední nese titul Nenudin. Jejich koncerty jsou známé živelností, se kterou servírují řízné ska.

Gentleman pochází z Německa a rytmy reggae ho nakazily už jako dítě, když ho rodiče vzali do Karibiku. Na aktuálním albu Another Intensity se nechal inspirovat zvukem sladkého starého reggae, v němž nevládly computery.

Na evropské reggae scéně patří k nejlepším. Jako velmi schopný frontman, jehož kapela působí bohatě a přesto nepřeplácaně, zkušeně pracuje s backgroundovými vícehlasy, dechovou sekcí i něžnou reggae kytarou, která připomene staré desky Boba Marleyho.

Reklama

Související témata:

Související články

Gentleman z Německa jede na reggae vlně

Zpěvák Gentleman a jeho kapela Far East Band jsou dalším důkazem, že v německy mluvících zemích se dělá překvapivě kvalitní reggae hudba. V pražské Lucerně...

Výběr článků

Načítám