Hlavní obsah

Ralph Myerz & The Jack Herren Band vystoupí na Midnight Sun

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod záštitou projektu Midnight Sun Sessions, který navazuje na oslavu finského svátku léta a přináší do našich kotlin severskou kulturu, se 18. listopadu v Paláci Akropolis představí norská elektronicko-rocková skupina Ralph Myerz & The Jack Herren Band. Pro prvních 200 návštěvníků je navíc před koncertem připraveno promítání hudebního dokumentu HEIMA, který ukazuje koncertní turné islandské skupiny Sigur Rós.

Článek

Trojice hudebníků Erlend Sellevold, Tarjei Strm a Thomas Lhnheim vystupujících pod názvem Ralph Myerz & The Jack Herren Band se dala dohromady v roce 1997 v norském městečku Bergen odkud pochází stejně jako elektroničtí Röyksopp nebo instrumentální Kings Of Convenience.

Jejich hudba by se dalo jednoduše popsat jako elektronika, down tempo i rock a disco, který v sobě má prvky chilloutu a lounge music.

V roce 1999 vydali debutové EP s názvem A Special Morning, které vyšlo na značce Telle a počátkem roku 2000 vyrazili na turné s Röyksopp. V roce 2002 vyšlo průlomové album A Special Album, které obsahuje hity jako Casino nebo Think Twice. Poslední deska Sharp Knives & Loaded Guns z minulého roku zase ukazuje vřelý vztah k elektronicefunku i popu a opět obsahuje hity jako Kill The DJ! nebo Boombox Breakdown s hlasy OnklP & NicoD.

Promítání jako bonus

Jejich vystoupení před dvěma lety na festivalu Love Planet v Táboře i letos na festivalu Semtex Culture ukázalo velkou oblibu našeho publika a jejich velkou sílu v koncertních vystoupeních, je se tedy 18. listopadu do Paláce Akropolis na co těšit.

Navíc pro prvních 200 návštěvníků večera, před koncertem Ralph Myerz & The Jack Herren Band bude od 18 hodin promítán hudební hodinu a půl trvající dokument o turné islandské experimentální skupiny Sigur Rós.

Ukázky z několika alb si můžete poslechnout zde www.myspace.com/ralphmyerz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám