Hlavní obsah

Bonobo z labelu Ninja Tune vystoupí s živými hudebníky

Novinky, olk

Po více jak roce se k nám v úterý 13. listopadu vrací zástupce legendárního labelu Ninja Tune, britský producent, skladatel, DJ a muzikant Simon Green, známý spíše pod uměleckým jménem Bonobo. Tentokrát se v české premiéře představí s několikačlennou živou kapelou čítající předpokládaných šest členů.

Článek

Jeho hudba je velmi detailně promyšlenou kombinací jemné elektroniky, down tempa, trip hopu a různých instrumentálních nástrojů, které získávají na výrazu především při živých vystoupeních s kapelou.

Svoji kariéru započal ještě na proslulém nezávislém labelu Tru Thoughts, známého svým objevováním talentů, na kterém v roce 2000 vydal první desku Animal Magic. Simon Green se rychle prosadil a v roce 2003 vstoupil do první ligy, legendárního britského labelu Ninja Tune. Na něm vydal v roce 2003 první album Dial 'M' For Monkey a o tři roky později opět skvělé album Days To Come, na kterém s ním v jedné skladbě hlasově spolupracoval i německý zpěvák Bajka.

Samotný Simon Green vystupuje jako Bonobo ve dvou variantách. Vloni v září se v klubu Radost FX prvně českému publiku představil v podobě DJ setu, který neztrácel nic na instrumentální virtuozitě kombinované s ladnou elektronikou. V úterý 13. listopadu se představí Bonobo v klubu Roxy jako živý projekt, kdy sebou Simon Green přiveze ještě dalších šest hudebníků.

Ukázky nejen z posledního alba si poslechněte zde: www.myspace.com/sibonobo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám