Hlavní obsah

EU ve spolupráci s MTV pořádá výtvarnou soutěž

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Vytvořit rozmanitý svět a zobrazit rovnost, to je úkol pro nadšence, kteří přihlásí své výtvarné práce do soutěže pořádané Evropskou unií. O podporu se postará hudební televize MTV, která do svého vysílání zařadila šot o rovnosti a boji proti diskriminaci.

Článek

Lidé mohou do soutěže přihlásit své umělecké práce včetně fotografií, video nahrávek a koláží na téma rozmanitost a rovnost. Vladimír Špidla, eurokomisař pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti si myslí, že tato soutěž je ideální cestou, jak rozšířit tato poselství a jak poskytnout divákům MTV v Evropě příležitost k tomu, aby mohli být veřejně vyslyšeni a aby ukázali svůj talent celé EU.

Soutěž je jednou z řady aktivit zvyšujících povědomí o dané problematice, která se koná v rámci Evropského roku rovných příležitostí pro všechny 2007 a v rámci pětileté informační kampaně "Pro rozmanitost. Proti diskriminaci". Přihlášky do soutěže lze podat do 8. prosince 2007. Vítěz soutěže bude vyhlášen 17. prosince tohoto roku.

Hlavní výhrou je výlet pro dva do kteréhokoli evropského města dle vlastního výběru v hodnotě 4 000 euro.

DiverseCity

Součástí kampaně je spuštění webové stránky DiverseCity, eudiversity.com. Návštěvníci stránek zde mohou uploadovat své umělecké práce, vytvořit si vlastní online identitu a v rámci online hlasování od 9. do 16. prosince podpořit své oblíbené přihlášené dílo. Výběr nejlepších přihlášek bude použit pro zvýšení povědomí o problematice diskriminace v celé Evropské unii.

Spot a další informace o kampani "Pro rozmanitost. Proti diskriminaci." a projektu Evropský rok rovných příležitostí pro všechny 2007 naleznete na: www.stop-discrimination.infohttp://equality2007.europa.eu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám