Hlavní obsah

ČT ještě neví, co bude příští rok vysílat

– PRAHA
Právo, jp

Česká televize ještě neví, co bude příští rok vysílat. Programové schéma není hotovo. U některých programových novinek jsou natočeny takzvané piloty (zkušební verze), rozhodnuto o nich není.

Článek

"Programové schéma ještě definitivní není. U některých pořadů máme alternativy, rozhodovat se teprve bude. Ale peníze na ně máme. Do výroby půjde v příštím roce například jeden dramatický seriál a řada televizních dramatických děl," řekla Právu programová ředitelka ČT Kateřina Fričová po středečním jednání rady ČT, která uložila generálnímu řediteli Jiřímu Janečkovi, aby informace o programovém schématu předložil písemně, protože je radní nemají.

Podle informací Práva jsou již natočené piloty nových pořadů s Michaelou Jílkovou nebo Halinou Pawlowskou. "Není pravda, že by již byly umístěny ve schématu," řekla k tomu Fričová. ČT investuje do výroby pořadů v roce 2008 stejnou sumu peněz jako bylo v plánu roku 2007, tedy zhruba 2 miliardy 100 miliónů korun externích nákladů.

Některé informace o programu jsou již ale známé. Například Události, komentáře budou o deset minut delší a místo ve 21 hodin se začnou vysílat až ve 22.30 hodin. Na ČT 24 se chystá dopoledne živé vysílání, něco podobného, jako je Dobré ráno  s ČT. Veřejnoprávní televize ale nebude v červnu vysílat ani jeden zápas z ME v kopané, licenci na přímé přenosy i záznamy koupila Prima.

Reklama

Výběr článků

Načítám