Hlavní obsah

Famufest zahájí dokument Ztracená dovolená

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském divadle Archa se od čtvrtka do neděle uhnízdí festival studentů pražské FAMU a spřátelených uměleckých škol Famufest. Přehlídku 120 filmů zahájí úspěšný celovečerní dokument Lucie Králové Ztracená dovolená, oceněný na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.

Článek

"Snažíme se nabídnout prostor studentům, aby mohli nově prezentovat videoart i zvuková cvičení a zapojit se tak přímo do tváře festivalu," řekl Právu ředitel festivalu Martin Kohout a dodal, že se snažili, aby bylo na festivalu víc proudů a aby se více navázala spolupráce mezi studenty FAMU a ostatních uměleckých škol.

V porotě zasednou Petr Král, Tereza Brdečková nebo David Jařab. Tvorbu mladých umělců představí nejen filmy, ale také videoart, zvukové a interaktivní instalace a projekce fotografií.

Na programu jsou i workshopy, přednášky a diskuse o současném českém videoartu. Každý večer se prostory promění v hudební klub rozmanitých směrů - vystoupí noise-popoví Deerhunter, rapper Strapo nebo populární český elektro-projekt Midi Lidi. Vstupné stojí od 50 Kč do 300 Kč (čtyřdenní akreditace). 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám