Hlavní obsah

Zpravodajství ČT po Šámalovi povede Milan Fridrich

PRAHA

Zpravodajství České televize přechodně povede nynější zástupce šéfredaktora Milan Fridrich (37). Nahradí Zdeňka Šámala, který minulý týden oznámil svůj přestup do televize Nova. Na středečním zasedání Rady ČT to oznámil generální ředitel veřejnoprávní televize Jiří Janeček.

Článek

Fridrich se nové funkce ujme v prosinci. Tři měsíce ji bude zastávat zkušebně a potom by měl být jmenován. Fridrich nechtěl představit svůj program nebo vize na novém postu, protože se o pověření dozvěděl před krátkou dobou.

Fridrich pracuje v České televizi od roku 2005, kdy nastoupil na post šéfeditora zpravodajství. Nyní je zástupcem šéfredaktora a vedoucím Dobrého rána s ČT. Před nástupem do veřejnoprávní televize působil jako zpravodaj Českého rozhlasu a Hospodářských novin v Bruselu.

Šámal oznámil odchod z funkce ředitele zpravodajství a publicistiky ČT na konci října. Podle Janečka z ČT odejde ke konci tohoto měsíce. Na Nově bude mít za úkol vybudovat a následně řídit nový internetový zpravodajský portál této televize. Na nově zřízenou pozici v komerční televizi Šámal nastoupí od ledna příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám