Hlavní obsah

Chick Corea a Béla Fleck v Praze

Právo, jaš

Na jediném koncertu se ve čtvrtek představí v Česku legendární pianista Chick Corea a skvělý hráč na banjo Béla Fleck. Na společném vystoupení v pražském Obecním domě představí oživí album The Enchantment, které vyšlo letos.

Článek

Koncert propojí dva rozdílné přístupy k hudbě. Corea se pohybuje na linii od avantgardy po jazz s výlety do klasické hudby. Fleck zase přivedl původně bluegrassový nástroj do hájemství jazzu a klasiky. Výsledkem jejich spojení je neobvyklý, současně velmi vzrušující zvuk pohybující se na pomezí jazzu, gospelu a bluegrassu. Corea k tomu říká: "Očekávejte překvapující kontrasty a výpravy do fascinujících hudebních oblastí."

Fleck o svém spojení s Coreou řekl: "Poprvé jsem ho slyšel na hudební škole při hodině jazzové hudby. Od té doby mě fascinoval a nepřestával jsem ho studovat. Osobně jsem ho poznal jako člen skupiny The Flecktones na několika festivalech. Později účinkoval na jednom mém albu. Před několika lety mě kontaktoval a zeptal se mě, jestli bych s ním nevystoupil na několika koncertech. Nadšeně jsem souhlasil. Miluji jeho sóla, rytmické a harmonické nápady i jeho skladby. Kdyby by někdo někdy řekl, že zním jako on, byl bych polichocen."

Reklama

Výběr článků

Načítám