Hlavní obsah

Transglobal Underground se na turné nezastaví jen v Praze

Novinky, olk

Britská orientálně-elektronická skupina Transglobal Underground letos vydala své sedmé studiové album Moonshout, se kterým se vydává na turné i po České republice. Svůj úvodní koncert u nás zahájí 7. listopadu v pražském klubu Roxy odkud budou přes Bratislavu pokračovat koncerty v Uherském Hradišti následující den navštíví i České Budějovice.

Článek

Hudba Transglobal Underground by se dala popsat jako experimentální fúze World Music a elektroniky. Sami muzikanti však tvrdí, že nemají žádné hranice a nenechávají se omezovat vyhraněností stylů.

Základ kapely byl položen na začátku devadesátých let a od té doby jí prošlo mnoho talentovaných hudebníků, například známá zpěvačka Natacha Atlas, která se později vydala na veleúspěšnou sólovou dráhu.

Jednou z nejznámějších skladeb skupiny je píseň Temple Head, která byla použita k reklamním účelům při příležitosti Olympijských her v roce 1996.

Předešlé šesté album Impossible Broadcasting, které plynule vzniklo přechodem z tři roky trvajícího turné po světě, je bráno jako pozvánka do jejich světa orientu. Nová deska s názvem Moonshout, která vyšla letos v červnu, otevírá brány i do dalších světů.

Jak jsou jejich koncertní vystoupení intenzivní, dokazuje i seznam zastávek.

Turné Transglobal Underground
7.11.Praha - Roxy
8.11.Bratislava - Zrkadlový Háj
9.11.Uherské Hradiště - klub Mír
10.11.České Budějovice - KD Vltava

Ukázky hudby Transglobal Underground si můžete poslechnout na www.myspace.com/transglobalunderground

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám