Hlavní obsah

Oresteia na Hlavním nádraží

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po textech markýze de Sada, Čechova a Schillera uvede produkce souboru Depresivní děti touží po penězích řeckou tragédii Oresteia v neděli 11. listopadu v rámci cyklu Noci na nádraží v netradičních prostorech pražského Hlavního nádraží.

Článek

Hrát se bude jak v secesní části budovy, tak v podzemních prostorách moderní haly ze 70. let., kam se běžně divák nedostane. Umožnily to České dráhy, které jsou partnerem projektu.

"Původně jsme zamýšleli inscenovat Oresteiu pouze v běžně přístupných prostorách," říká jeden z režisérů a pořadatel Martin Falář, "ale při přípravě doprovodných akcí projektu jsme nalezli zajímavé chodby a místnosti, kam se cestující za běžných okolností nepodívá, přišlo nám líto zážitek z nich nezprostředkovat také divákům."

Rezervace vstupenek i další informace o projektu naleznete na www.nocinanadrazi.eu nebo v pokladně Divadla Komedie. Představení se konají od 11. do 14. 11 v 19.30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám