Hlavní obsah

Finské čarodějky okouzlily Prahu

Novinky, Jakub Kynčl
PRAHA

Finské uskupení Värttinä vystoupilo ve čtvrtek večer v pražské Akropoli. Pro tento populární folk-rockový útvar to však není ani vzdáleně první návštěva Prahy. V České republice se soubor ukáže i dvakrát ročně a jak jeho členové říkají, mají to tu rádi. Pro své posluchače si připravili velmi podobný reperotár, jako v loňském roce, kdy v ČR křtili album Miero.

Článek

Stejně jako loni a ve všech předchozích letech, kdy finské devatero v České republice účinkovalo, byla trojice zpěvaček na pódiu před šesticí mužů, kteří se starají o výjimečně znějící hudební doprovod. To je model, který se v této kapele pravděpodobně nikdy nezmění a není ani důvod proč by měl, funguje.

Toto rozložení na pódiu vzniklo již dávno. "Nebyl to snad ani záměr, bylo to asi tím, že jsme poměrně početná skupina. On je problém se na pódiu nějak uspořádat a takhle to vyšlo. Nicméně hoši dostávají prostor i zcela sami bez nás," řekla Novinkám Johanna Virtanenová.

Publikum tradičně reagovalo nejlépe na nejznámější písně finské skupiny, přičemž jednoznačně celému koncertu vévodila skladba Seelinikoi, ve které vyprodaná Akropole zpívala refrén skladby zcela sama. Turné po ČR pokračuje v pátek a sobotu koncerty v Českých Budějovicích a ve Vsetíně.

Reklama

Související témata:

Související články

Värttinä očarovala Prahu

Finské uskupení Värttinä vystoupilo v pondělí večer v pražské Akropoli. Pro tyto hudebníky to však není první návštěva Prahy. Naposledy tu byli loni a jak sami...

Výběr článků

Načítám