Hlavní obsah

Horečně očekávaný návrat Led Zeppelin hatí zlomený prst

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léta čekali skalní příznivci Led Zeppelin na živý koncert a když už se zdál na dosah (26. listopadu), přišla další infarktová situace. Koncert byl odložen kvůli tomu, že si kytarista Jimmy Page zlomil prst. Jako další termín byl uveden 10. prosinec.

Článek

Všechny lístky na koncert v londýnské O2 Aréně, kam se marně snažily dostat milióny fanoušků, zůstávají podle BBC v platnosti. Pokud by někdo chtěl lístek vrátit, pořadatelé slibují navrácení celé částky. To ale s nejvyšší pravděpodobností nikdo neudělá, protože lístky se dají velmi dobře prodat.

Page se zranil o víkendu a nesmí prst namáhat tři týdny. V tiskovém prohlášení skupiny se píše, že by při řádném odpočinku a léčbě mohl začít zkoušet kolem 23. listopadu.

Led Zeppelin podle jeho slov sami od sebe vždy vyžadovali vysoký standard. Odložení koncertu jim umožní hrát "na takové úrovni, na jakou je skupina i fanoušci zvyklá," cituje kytaristu server BBC.

Nová deska?

Skupina ohlásila comeback na začátku září a londýnská O2 Aréna byla okamžitě vyprodaná. Všichni tři původní členové se společně objevili na pódiu naposledy v osmdesátých letech. Zpěvák Robert Plant koncertuje velmi často i v Česku. Jediný, kdo se nemůže vrátit, je bubeník John Bonham, jehož však za bicími v současné sestavě 'zeppelínů' nahradí jeho syn Jason. Bonham starší zemřel v roce 1980.

V říjnu tohoto roku kytarista Jimmy Page připustil, že se legendární skupina může pokusit i o nové písně. Vše se prý uvidí po koncertě v O2 Aréně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám