Hlavní obsah

Daniel Craig se stane agentem 007 ještě čtyřikrát

Herec Daniel Craig se jako agent 007 objeví ještě v dalších čtyřech filmech. Podepsal totiž rekordní smlouvu s hollywoodským studiem MGM, která mu zaručuje nejméně 30 milionů liber (asi 1,2 miliardy korun). Píše o tom britský deník Daily Mail.

Článek

Studio si zřejmě chce pojistit kasovní trháky i do budoucna. Snímek Casino Royale, v němž se jako agent James Bond poprvé objevil právě devětatřicetiletý Craig, totiž vydělal víc než jakýkoli jiný díl bondovské série předtím. Jen v Británii za první víkend v kinech přinesl tržby 13 miliónů liber, a výrazně tak překonal předchozí film Dnes neumírej z roku 2002.

Kromě rekordní smlouvy proto studio herci přiznalo i pohyblivou složku platu, která se bude odvíjet od tržeb budoucích filmů, a Craigův konečný honorář tedy nakonec může být mnohem vyšší než 30 miliónů liber.

Měřeno pouze finanční stránkou věci si tedy producenti Craiga cení mnohem více než předchozích představitelů Jamese Bonda a chtějí mít jistotu, že s ním mohou dál počítat. Dosud bylo jasné jen to, že diváci uvidí Craiga jako agenta britské tajné služby MI6 ještě jednou - 22. film o Bondovi by se měl v kinech objevit v listopadu příštího roku.

Roger Moore hrál Bonda sedmkrát

Craig by se nakonec mohl stát jedním z nejoblíbenějších "bondovských" herců, ale má co dělat, protože Roger Moore hrál Bonda sedmkrát.

Nejčastěji obsazovaným hercem v bondovkách ale není ani Moore, ani Sean Connery. Na špici jsou poměrně nenápadní představitelé vedlejších rolí - Desmond Llewelyn jako Q a nedávno zesnulá Lois Maxwellová, která hrála asistentku Moneypenny už v roce 1962 a celkově se objevila v bondovkách čtrnáctkrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám