Hlavní obsah

Nová CD - Britney Spears, Ready Kirken, Eagles

Vánoce a s nimi vrchol nákupní sezony se pomalu blíží, což je patrné i v nabídce hudebních vydavatelství, která se začínají předhánět, kdo přijde s lákavějším titulem. Tento týden vychází album Ready Kirken, rappera Marpa i nová deska legendárních Eagles nebo Britney Spearsové.

Článek

Ready Kirken: Světy Ready Kirken

Týden po Michalovi Hrůzovi přichází s novou deskou i jeho mateřská kapela Ready Kirken, jejichž rozchod byl dost bouřlivý. V kapele však už nepůsobí Hrůzův nástupce Jan Polonský. Kapela nespoléhá na posily zvenku a v dvanáctém roce své existence pokračuje ve třech.

K mikrofonu se postavil  baskytarista Ondřej Herold. Hudbu složila kapela, písně otextoval Tomáš Roreček. Album  je syrovější než předchozí opusy, které byly hodně popové, takže skupina asi nebude bojovat o posluchače se svým bývalým zpěvákem, jenž před rockem dává přednost uhlazenému poprocku vhodnému pro rádia. Na singl byla vybrána píseň Život je výlet. Klip k ní bude mít premiéru příští pondělí.

EMI

Britney Spears: Blackout

Teenagerský idol Britney Spearsová se pokouší o návrat. Nová deska Blackout ovšem vychází předčasně, neboť ze studia unikly nové písně ještě před dokončením. Urychlené vydání desky má zabránit šíření nelegálních nedefinitivních verzí.

Přestože Britney už dávno odrostla šatičkám roztleskávaček a na obalu má tmavé vlasy, stále nabízí rozjuchaný taneční pop okořeněný špetkou komerčního r´n´b a elektronikou, která dostala větší prostor. Na desce se podíla a i řada známých jmen včetně Pharella Williamse nebo Robyn.

Sony BMG

Eagles_ Long Road Out Of Eden

Více než čtvrtstoletí si museli počkat fanoušci kalifornské kapely Eagles, nejúspěšnějšího souboru vzešlého z vlny zvonivého country rocku konce šedesátých let, který proslavilo album Hotel California.

Nové album sice bylo avizováno od roku 2001, ale jeho vydání zdržely soudy s bývalým členem Donem Felderem. Dvojité album přináší dvacet písní, které nabízejí uhlazený softrock, typcký pro kapelu.

Universal

Marpo: Rapstar

Marpo patří k hvězdám tuzemského rapu, k čemuž přispívají jeho nezaměnitlné obraty. Třetí deska mu proto vychází u velké firmy. O produkci valné většiny z 15 tracků se postaral finský Kfied. Pod dvěma skladbami je podepsán Mister KA z USA a pod dalšími dvěma američtí Vandalized Produstion. Na albu se podílejí Hard Target, Chief, zpěvačka Lisa Gallo a MC Wohnout.

Universal

Youssou N'Dour: Rokku Mi Rokka (Give Take)

S novým albem se přihlásila jedna z největších hvězd afropopu, Senegalec Youssou N'Dour. Dakarský rodák, zpívající částečně v jazyce wolof se pokouší navázat na svůj největší úspěch, který představoval duet 7 Seconds. Pro první singl Walke Up proto spojil své síly opět s Neneh Cherryovou.

Warner Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám