Hlavní obsah

V Praze opět zazpívá trio finských "wagneriánek"

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Finské folk-rockové uskupení Värttinä zavítá i tento rok do České republiky a vystoupí hned ve třech městech. Nejdříve 1.11. v pražském Paláci Akropolis, o den později v bazilice v Českých Budějovicích a nakonec 3.11. ve vsetínském domě kultury. Trio skvělých vokalistek, doplněných početným mužským instrumentálním doprovodem dostalo od mnoha zahraničních médií přezdívku "wagnerianské blondýnky" a bere ji s úsměvem.

Článek

Není mnoho hudebních skupin, které by se do České republiky vracely rády a zcela pravidelně. Värttinä je v tomto směru výjimkou. V letních měsících navštíví finská skupina povětšinou jeden český hudební festival a kolem listopadu přijede zahrát do Prahy a někdy i dalších měst.

V loňském rozhovoru pro Novinky řekla jedna ze zpěvaček Johanna Virtanenová směrem k neustálému vracení se do České republiky: "Ano, je to pravda. Jsme tu vždy jako skupina hezky vítáni. Máme Českou republiku rádi a ta má asi i ráda nás."

Na koncertu se můžeme nejspíše těšit na průřez z posledních několika alb. Po albu Miero, které vydala skupina v roce 2006, totiž přišlo v tomto roce album 25, které je jakýmsi shrnutím činnosti kapely za uplynulá léta.

Reklama

Související témata:

Související články

Värttinä očarovala Prahu

Finské uskupení Värttinä vystoupilo v pondělí večer v pražské Akropoli. Pro tyto hudebníky to však není první návštěva Prahy. Naposledy tu byli loni a jak sami...

Výběr článků

Načítám