Hlavní obsah

Róisín Murphy ze skupiny Moloko míří opět do Prahy

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Róisín Murphy, která je českému publiku známá spíše jako zpěvačka skupiny Moloko, má přijet 2. listopadu v rámci svého turné k aktuální desce Overpowered do pražského klubu Roxy. Koncert je však v ohrožení, jelikož si zpěvačka na svém moskevském vystoupení poranila oko a musela odcestovat zpět do Británie na operaci.

Článek

Pořádající agentura Transmusic Booking East Europe, která je s managementem zpěvačky v kontaktu, připustila "zdravotní komplikace na straně zpěvačky", koncert se ale prý zatím neruší. Podrobnosti o jejím stavu zveřejní v průběhu noci.

Kariéra původem irské zpěvačky Róisín Murphy začala setkáním s hudebníkem Markem Brydonem v jednom z britských klubů. jejich setkání vyústilo založením skupiny Moloko v roce 1995. Následovalo vydání čtyř úspěšných alb, jejímž pojítkem byla elektronika, pop, trip-hop a dance. Jejich největšími hity byly bezesporu skladby jako The Time is Now, Sing It Back, Forever More, Familiar Feeling a další.

Dvojice Moloko se roku 2004 vydala na odpočinek a Róisín Murphy na sólovou dráhu. V roce 2005 vydává své první vlastní album Ruby Blue společně s producentem Matthew Herbertem, které sice nesklidilo tolik slávy jako předešlá alba Moloko, ale objevily se na něm i velmi zajímavé skladby jako Sow Into You nebo hit If We're in Love.

:. Videoklip k desce a skladbě Overpowered

Nové druhé dlouho očekávané album Overpowered vyšlo v polovině října. Jde o směsici elektroniky, funku, taneční hudby, popu a lyrických ženských vokálů. Na desce spolupracovala s velkámi jmény jako Andy Cato z Groove Armada, Jimmy Douglass, Seiji nebo Richard X.

Moloko vystupovali v ČR v roce 2003 na festivalu Go Planet Roxy a následně ten samý rok vystupovala i sólově Róisín Murphy na opěvovaném koncertě v Lucerně. Její koncert k desce Overpowered se má uskutečnit 2. listopadu v pražském klubu Roxy.

Ukázky z alba Overpowered si poslechněte na www.myspace.com/roisinmurphy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám