Hlavní obsah

Nová DVD - Roming, Předtucha i Hostel II

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na DVD vychází česká komedie Jiřího Vejdělka Roming, pokračování skandálního hororu Hostel i mysteriózní thriller se Sandrou Bullockovou Předtucha.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Roming

Komediální road-movie Roming o cestě tří mužů za tajemnou nevěstou, nabízí lákavý mix atraktivní situační komiky, laskavého humoru a typické člověčiny v duchu nejlepších tradic české veselohry.

Roman dal kdysi dávno kamarádovi slib, že až jejich děti dospějí, ožení se Romanův syn Jura s jeho dcerou. Cesty rodin se však rozešly. Po letech přichází dopis, nevěsta dosáhla dospělosti a je třeba dávný slib naplnit. Potíž je v tom, že Jura studuje vysokou školu, chodí s atraktivní blondýnou, ženit se nechce a už vůbec nestojí o děvče odkudsi ze slovenské vesničky, které v životě neviděl.

Po otcově naléhání ale nakonec souhlasí, že se pojede na tajemnou nevěstu podívat. Výprava, jíž velí tatínkův velmi svérázný kamarád Stano, se stane nepřetržitým sledem bláznivých situací, často s komicko-katastrofickým nádechem. Stano má totiž v sobě nespoutanou duši věčného tuláka a neodolatelného dobrodruha. Na cestě tak přátelé zažijí množství komických příhod i dojemných situací, aby nakonec našli cestu především k sobě.

Roming, ČR 2007, 105 min., režie: Jiří Vejdělek, hrají: Bolek Polívka, Marián Labuda, Vítězslav Holub,Jean Constantin, Vladimír Javorský, Oldřich Vlach, Corina Moise, Eva Leinweberová...

Předtucha

Hrdinka mysteriózního thrilleru Linda Hansonová má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává - nejde opravdu pouze o představy?

Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí považuje za noční můru, ale pak se to opakuje - některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboje s časem a osudem, aby zachovala, co s Jimem vybudovala.

Premonition, USA 2006, 93 min., české titulky, režie: Mennan Yapo, hrají: Sandra Bullocková, Julian McMahon, Nia Longová, Amber Vallettaová, Kate Nelliganová, Matt Moore, Peter Stormare...

Hostel II

Návrat "krvavého" režiséra nabízí další filmový masakr. Tři mladé Američanky se vydávají z Říma na společný víkendový výlet do lázní za odpočinkem, zotavením a posílením přátelských pout.

Najdou dívky to, co hledají? Nebo se staly obětí klamu, takže se z nich stanou pouhé loutky v rukou úchylných a sadistických monster z celého světa, kteří na stejné místo cestují potají za účelem ukojení svých příšerných potřeb?

Snímkem Hostel Eli Roth potvrdil reputaci, kterou získal svým debutovým filmem Cabin Fever. Snímkem Hostel II nabízí fanouškům další děsivé nahlédnutí do světa, kde mají potlačované touhy , jimž - je dán dán volný průchod - děsivé následky.

Hostel: Part II, USA 2007, 93 min., režie: Eli Roth, hrají: Lauren Germanová, Bijou Phillipsová, Roger Bart, Richard Burgi, Vera Jordanova, Heather Matarazzo, Stanislav Ianevski, Jay Hernandez, Milan Kňažko...

Láska a jiné pohromy

Nová romantická komedie je natočena ve stylu Láska nebeská nebo Čtyři svatby a jeden pohřeb.

Emily Jacksonová má kouzelný život. Žije a pracuje v Londýně jako asistentka editorky časopisu Vogue. Avšak její rychlý životní styl je v přímém rozporu s její duší toužící po lásce. Tak se vyžívá tím, že dohazuje svým přátelům partnery.Peterovi, jejímu spolubydlícímu a nejčastější oběti svého párování, vyhlédne pohledného asistenta Paola. Je však natolik zažraná do seznamování druhých, že si ani nevšimne, že o ni taky někdo stojí.

Love and other Disaster, Francie/Anglie 2006, 87 min., režie: Alek Keshishian, hrají: Brittany Murphyová, Matthew Rhys, Santiago Cabrera, Samantha Bloomová, Catherine Tateová, Stephanie Beachamová, Orlando Bloom...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám