Hlavní obsah

Nova dostala licenci na kanál Nova Cinema

Právo, Novinky, jp, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila na svém čtvrtečním zasedání licenci na dvanáct let k provozování TV vysílání šířeného prostřednictvím družice s názvem Nova Cinema.

Článek

Nova Cinema hodlá vysílat filmy a seriály možná už od prosince. Členové Rady Petr Pospíchal a Daniel Novák ale nesouhlasí s tím, že Nova už předem sdělila, že na tomto kanále nesplní zákonem požadovaný podíl evropských děl ve vysílání, bude vysílat produkci USA.

"Výhrada neproveditelnosti nemůže být ponechána na úvaze žadatele, nýbrž musí vyplývat z programové specifikace. U programu s obecným zaměřením na film a seriály výhrada neproveditelnosti neobstojí," uvedli zmínění dva členové v tiskové zprávě z jednání rady.

Program v první fázi nebude vysílat celodenně, bude bezplatný a později se počítá také s prodejem reklamy. Manažerkou stanice by měla být Antoanella Ungureanuová, která původně pracovala pro stanice CME v Rumunsku.

Kanál Nova Cinema by se tak mohl podobat třeba rumunské televizi Pro Cinema, která nabízí přes den hlavně americké seriály a večer filmy. TV Nova zatím kanál oficiálně neprezentuje. Mluvčí Novy Veronika Šmítková slíbila, že přichystají zvláštní tiskovou konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám