Hlavní obsah

Dagmar Havlová se vrací před kameru

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolí matky, která se musí vyrovnat s tragickou ztrátou syna, se vrátí před kameru herečka Dagmar Havlová. Roli ztvární bývalá první dáma v připravovaném televizním filmu scenáristky Hany Cielové a režiséra Zdeňka Zelenky, jehož název se teprve rodí.

Článek

"Je to komorní psychologické drama, které má prapůvod v realitě," řekla Právu Cielová, "kdysi mi můj kamarád a dramaturg Bedřich Ludvík vyprávěl o tragédii, která se stala v rámci výměnného studentského programu. Jeden z chlapců při tomto pobytu v zahraničí zemřel. Mě to zaujalo jako výchozí situace - jak by to vypadalo, kdyby pozůstalí rodiče navzdory tragédii měli podle smlouvy přesto přijmout k pobytu cizí dítě. Zda by vůbec souhlasili, jak by se s tím vyrovnali.

Zatím není jasné, kdo bude hrát oba šestnáctileté chlapce, Zelenka chystá konkurz, ale jisté jsou role obou rodičů - manžela Dagmar Havlové bude hrát Viktor Preiss.

"Před mnoha lety jsme s Dagmar točili dekameronskou komedii Láska zlatnice Leonety, a teď už si několik let říkáme, že spolu něco natočíme. Jenže pořád nebyla vhodná látka, zapojili jsme do toho i šéfdramaturga ČT Ivana Hubače, který slíbil, že až se objeví na stole látka, která by se Dáše mohla líbit, dá mi vědět," řekl Právu Zelenka.

"A tak se i stalo. Když jsem si scénář Hanky Cielové přečetl, nejenže se mi moc líbil, ale Dášu jsem v něm hned viděl a k ní Viktora Preisse, se kterým už jsem točil velké role mnohokrát," dodal. Film se začne natáčet začátkem března.

Reklama

Související články

Dagmar Havlová se vrací na jeviště

Herečka a manželka exprezidenta Václava Havla Dagmar Havlová se po více než osmi měsících nedobrovolné pauzy vrací na jeviště. V sobotu na scéně Divadla...

Výběr článků

Načítám