Hlavní obsah

Nová CD - David Gahan, Khoiba i Kryštof

Ve výběru Novinek.cz tohoto týdne výrazně převažují domácí desky. Jediným zahraničním zástupcem je David Gahan se sólovou deskou Hourglass. Z domácích interpretů jmenujme Khoibu, Michala Hrůzu, Kryštofa a Wanastowi Vjecy, přičemž poslední dvě jmenované formace přicházejí s "bestofkami".

Článek

David Gahan: Hourglass

Hourglass je druhá sólová deska frontmana Depeche Mode Davea Gahana, na které znovu dokazuje, že je nejen osobitý zpěvák, ale také autor. Po své první sólovce Paper Monster navíc dostal důvěru jako songwriter i na poslední desce svých domovských Depeche Mode.

Na produkci Hourglass se Dave podílel s Christianem Eignerem a Andrew Phillpottem, oba jsou navíc členové koncertní sestavy Depeche Mode. Nové album dokazuje, že Dave Gahan od své ho sólového debutu vyrostl v ještě schopnějšího textaře a skladatele.

Po zvukové stránce se na desce Hourglass projevuje celá škála vlivů a stylů. Rozhodně je na ní více elektroniky a méně kytar, než na Daveově sólové prvotině.

EMI/Virgin 

Khoiba: Mellow Drama

Ema Brabcová a Filip Míšek jsou hlavním poznávacím znamením sestavy Khoiba s domácí klubovou i festivalovou proslulostí a pozoruhodným zahraničním ohlasem. Skvělá zpěvačka a invenční skladatel a muzikant jsou zároveň autory songů se silnými melodiemi, neprvoplánovými anglickými texty i aranžemi s odvahou experimentovat bez poškození písničkové podstaty.

Deset nových skladeb odkazuje na khoibovsky originální postupy z minula. Křehkost hracího strojku i skoro islandská zvuková rozervanost, elektronika i akustická kytara, velké napětí i vydechnutá nirvána, pulsující rytmika i šansónová struktura pro zdánlivě zcela nešansónové typy. Khoiba je zarputile a úspěšně svá.

Panther 

Michal Hrůza: Bílá Velryba

Bývalý člen pardubických Ready Kirken Michal Hrůza se s kapelou rozešel vloni za velkého zájmu médií. Nyní vydává sólovou debutovou desku, kterou nazval Bílá velryba. Skladbu Píseň kovbojská nazpíval s Lenkou Dusilovou.

Sám na vlastních nohou, posílen novými, zkušenými muzikanty, připravil dospělé, sebevědomé album se svojí typickou melodikou a poetikou.

Universal Music 

Kryštof: Poločas

Nové album kapely Kryštof, které velí charismatický frontman Richard Krajčo, je výběrem nejlepších a největších hitů. Poskládat reprezentativní výběrovku není vůbec jednoduchá práce, a tak se spolu s Kryštof na dramaturgii výběru podíleli i fanoušci kapely. Nakonec se však ukázalo, že fanoušci vybrali stejné písně jako členové kapely.

Deska Poločas vychází ve dvou verzích. Klasická varianta obsahuje patnáct hitů, přičemž Plán, Iluze a Atentát jsou zbrusu nové songy, které vznikly v produkci Borise Carloffa. Na limitované edici jsou navíc dvě písně, které si fanoušci přáli nejvíc: Jízda v protisměru a dvě rarity Dupa Grupa a Obchodník s deštěm v polštině.

EMI

Wanastowi Vjecy: Best Of 20 let

U příležitosti dvacetiletého výročí dnes již legendární kapely Wanastowi Vjecy vychází dvou CD a DVD obsahující devětadvacet největších hitů jejich kariéry, včetně aktuálních hitů z Torpéda. V dvou coveverzích poznáte legendární mišíkovu Variaci na renesanční téma a Lady Karneval, ve které se jako speciální host objeví i Karel Gott.

Nebudou chybět ani dvě novinky, z nichž první je se jmenuje Velkej první letní den. DVD obsahuje všechny kultovní videoklipy a dokument V. Kvasničky.

Universal

Reklama

Výběr článků

Načítám