Hlavní obsah

Rowlingová oznámila, že profesor Brumbál je gay

Velké překvapení připravila svým fanouškům v New Yorku britská autorka veleúspěšných příběhů o čarodějnickém učni Harrym Potterovi Joanne K. Rowlingová - oznámila jim, že ředitel kouzelnické školy v Bradavicích Albus Brumbál je gay.

Článek

Při páteční autogramiádě v Carnegie Hall, která je součástí jejího prvního amerického literárního turné po sedmi letech, potvrdila to, nač měli mnozí její příznivci podezření - že si "vždycky myslela, že Brumbál je gay", napsal webový server E! Online.

Podle spisovatelky se Brumbál, kterého ztvárnil irský herec Michael Gambon, zamiloval do okouzlujícího čaroděje Gellerta Grindelwalda. Ten se objevuje v sedmém a patrně posledním díle ságy s názvem Harry Potter and the Deathly Hallows, který zatím nebyl do češtiny přeložen.

Když prý ale Brumbál zjistí, že se jeho oblíbenec zajímá více o černou, zlou magii než o tu dobrou, je strašně zklamaný a rozhodne se svého rivala zničit. Tahle láska, prohlásila spisovatelka, byla Brumbálovou "velkou tragédií". "Zamilujeme-li se, můžeme být do jisté míry slepí," řekla.

Fanoušci to berou jako obohacení Brumbálova charakteru

Posluchači prý po jejím přiznání ztichli a po chvíli začali bouřlivě tleskat. Dvaačtyřicetiletá Rowlingová prohlásila, že kdyby bývala věděla, jaká bude reakce, prozradila by to na Brumbála dříve. Fanoušci na čelní webové stránce příznivců Harryho Pottera TheLeakyCauldron.org se liší v názoru na tuto novinku.

Někteří si nejsou jisti, zda Rowlingová od svého tvrzení ohledně Brumbála nakonec neupustí, jiní ho označili za zbytečné a další informaci o řediteli Bradavic vítají jako obohacení jeho charakteru.

Anglické vydání dílu Harry Potter and the Deathly Hallows, které se na pultech prodejen objevilo letos v červenci, se stalo nejrychleji se prodávající knihou v dějinách. Během prvních čtyřiadvaceti hodin se v Británii a Spojených státech prodalo více než 11 miliónů výtisků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám