Hlavní obsah

Hollywood se zmocnil Cobaina

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywoodští producenti si prošli seznam mrtvých rockových hvězd a našli další skulinku na trhu. Na co by dnes lidé ještě šli? Přece na životní příběh Kurta Cobaina.

Článek

Společnost Universal povolala k napsání scénáře David Benioffa, který napsal např. hvězdný spektákl Wolfganga Petersena Trója.

Film, který zatím nemá název, má vycházet z knihy Charlese Crosse Heavier Than Heaven. Cross absolvoval řadu rozhovorů s Cobainovou rodinou a přáteli a měl přístup i k jeho soukromým zápiskům. 

Role koproducentky se ujala Cobainova bývalá družka Courtney Love a  Ben Silverman z NBC. Zatím není jasné, na co přesně se film zaměří, nebo kdo dostane hlavní roli, ale není třeba pochybovat o tom, že se o ni strhne bitva.

Loni vzbudil pozornost fanoušků Nirvany dokument Kurt Cobain: About A Son, který obsahuje staré nahrávky rozhovorů. Jeho režisér AJ Schnack se probral 25 hodinami záznamů, které vznikly ze spolupráce Cobaina a Michaela Azerrada (autor knihy Come As You Are: The Story of Nirvana). 

Charizmatický a zbožňovaný frontman Nirvany spáchal sebevraždu v roce 1994. Stal se jednou ze zásadních postav hudební historie a také typickou rockovou ikonou, která umírá mladá. Zařadil se tak po bok Jima Morrisona, Jimiho Hendrixe či Janis Joplin.

Reklama

Související témata:

Související články

Poslední dny Kurta Cobaina

Last Days je název nejnovějšího filmu režiséra Guse Van Santa. Podle zahraničního odborného tisku popisuje autorovy vize posledních hodin života zpěváka...

Kurt Cobain ve filmu mluví ze záhrobí

První diváci už v kanadském Torontu viděli dlouho očekávaný film Kurt Cobain: About A Son, který obsahuje staré nahrávky rozhovorů s neuvěřitelně...

Výběr článků

Načítám