Hlavní obsah

Led Zeppelin nevyloučili, že přijdou s novými skladbami

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z největších rockových legend, skupina Led Zeppelin, vstává z mrtvých. V listopadu vystoupí v Londýně a možná vypustí do světa i zcela nové hity, uvedl server BBC.

Článek

"Jsme muzikanti, když teď hrajeme, pravděpodobně přijdeme z nejrůznějšími věcmi," uvedl kytarista Jimmy Page. Vše se uvidí po koncertě v londýnské O2 Aréně, který se koná 26. listopadu.

Led Zeppelin ohlásili comeback na začátku září a aréna byla okamžitě  vyprodaná. Vstupenku se pokusilo koupit neuvěřitelných 20 miliónů lidí, což je tisíckrát víc, než je kapacita haly.

Všichni tři původní členové se společně objevili naposledy na koncertě Live Aid v roce 1985, Plant koncertuje velmi často i v Česku. Jediný, kdo se nemůže vrátit, je bubeník John Bonham. Zemřel v roce 1980.

Popularita skupiny, která začínala už v 60. letech minulého století, časem příliš neklesá. Ukázaly to i nedávné ankety o nejlepší rockovou baladu a nejlepší kytarové sólo. V obou případech skončila na druhém místě skladba Stairway to Heaven. V anketách hlasovaly desetitisíce čtenářů Novinek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám