Hlavní obsah

Nové knihy - Čirá anarchie, Ďáblova dílna i Poznaný ďábel...

Tento týden doporučujeme poohlédnout se v knihkupectvích po povídkové sbírce Woodyho Allena Čirá anarchie, po autobiografické knize Adolfa Burgera Ďáblova dílna o největší padělatelské aféře, případně po výtečné fantasy Poznaný ďábel od Mika Careyho.

Článek

Woody Allen: Čirá anarchie

Osmnáct nových povídek od nezaměnitelného newyorského autora Woodyho Allena, který už čtyřicet let baví diváckou (jako autor i jako herec v kině a v divadle) i čtenářskou veřejnost svým osobitým, inteligentním a absurdním humorem. Jeho podoba - nesmělý, nervózní a ukecaný intelektuál v brýlích - i způsob jeho uvažování vešly do dějin.

Nová sbírka povídek tak naváže po pětadvacetileté odmlce na jeho čtenářsky úspěšné předchozí sbírky.

Argo, překlad Dana Hábová, 176 str., váz., 238 Kč

Mike Carey: Poznaný ďábel...

Felix Castor je exorcista na volné noze s působištěm v Londýně. V době, kdy nadpřirozený svět čím dál víc proniká do pozemské životní reality, je zvlášť žádaným odborníkem.

Castor si po dokončení případu, kdy mu šlo o život, už přes rok vybírá neplacenou dovolenou. Staré dluhy - a nejen finančního rázu - jej však přimějí, aby se vrátil k životu, který vedl předtím, a aby se ujal případu zdánlivě jednoduchého vymítání. Problém je v tom, že čím více se toho o duchovi z archivu dovídá, tím méně do sebe události zapadají, a tím hlouběji je vtahován do světa, o němž by raději nic nevěděl. To, co vypadalo jako snadná práce a rychle vydělané peníze, se mění v show s názvem "Kdo chce jako první zabít Felixe Castora...

Netopejr, Triton, překlad Věra Kotábová, 400 str., váz., 299 Kč

Špalek: Moderní cizinecká legie očima výsadkáře

Výpravná publikace dává jedinečnou možnost nahlédnout do zákulisí francouzské Cizinecké legie a dozvědět se, jak opravdu vypadá, a to z pohledu samotných legionářů. Autorem je Čech, jenž podrobně popisuje vše od přijímacích testů a základního výcviku až po jeho službu v 2. výsadkovém pluku Cizinecké legie v Calvi na Korsice. (Čtenář jistě pochopí, že není uvedeno pravé autorovo jméno, ale pouze jeho přezdívka Špalek).

Kniha je doplněna mnoha originálními fotografiemi, které dosud nebyly nikde publikovány.

Naše vojsko,  váz., 180 +  56  str., 379 Kč

Linda Landriganová: Recept na vraždu a další povídky

Antologie třicetičtyř povídek, které vyšly v uplynulých padesáti letech v Alfred Hitchcock's Mystery Magazine, měsíčníku specializujícím se na detektivní příběhy a žánr mystery. Editorka Linda Landriganová se při pořádání sborníku obrátila na samotné čtenáře, aby vybrali, které povídky by v antologii viděli nejraději. A ti rozhodli o tom, co bylo v uplynulém půlstoletí na americkém knižním trhu nejlepší a nejčtivější, protože to patřilo k tomu nejčtenějšímu.

Výroční antologie zahrnuje autory bestsellerů, jako je Ed McBain, Lawrence Block, Jan Burkeová a Sara Paretsky, abychom jmenovali alespoň některé z nejváženějších přispěvatelů časopisu v uplynulých pěti dekádách.

BBart, překlad Radim Klekner, 536 str., váz., 299 Kč

Adolf Burger: Ďáblova dílna

Adolf Burger, dnes už poslední žijící pamětník, podává svědectví o největší padělatelské dílně v dějinách. V koncentračním táboře Sachsenhausen v letech 1942 -1945 falšovalo 144 židovských vězňů na nejvyšší rozkaz a pod neustálou hrozbou smrti britské librové bankovky a americké dolary v miliardových hodnotách.

Autor líčí strastiplnou cestu od svého zatčení v roce 1942 na Slovensku a pobyt v několika koncentračních táborech až do svého osvobození v květnu 1945 v koncentračním táboře Ebensee. Podle románu byl natočen stejnojmenný film, který běží i v našich kinech.

Ikar, dotisk, 280 str., 369 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám