Hlavní obsah

Monstrkoncert U2 vyšel na DVD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro skalní vyznavače kultu irské kapely U2 vyšel vylepšený digitální záznam velkého koncertu v Mexiku z roku 1997. Tehdy byli U2 na turné nazvaném PopMart.

Článek

Poctivě pojaté hudební DVD nabízí více než dvě hodiny záznamu v nejvyšší možné kvalitě. Zvuk byl stejně jako obraz remasterován a nabízí se volba normálního sterea nebo 5.1 surround mixu.

Pětadvacet písní natočil režisér David Mallet velmi spektakulárním způsobem. Několik poletujících kamer sleduje muzikanty, ale také světla, a kulisy. Zanechávají dojem monstróznosti, která vynikne zejména na větších televizorech.

Na pódiu s diskotékově světélkujícím citrónem a obří stavbou připomínající firemní znak McDonalda předvede Bono Vox červené brýle a řadu více či méně úchylných oblečků. Uprostřed koncertu nabídne i malý akustický výstup jen s kytarou, intimního dojmu však na megapódiu připomínajícím nádraží nemůže dosáhnout.   

U2: PopMart (DVD), Universal 2007

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám