Hlavní obsah

Pearl Jam vydali DVD, jejich zpěvák soundtrack

Právo, jaš

Italský název Immagine In Cornice zdobí nové DVD americké rockové skupiny Pearl Jam. Na trhu se objevuje v těchto dnech a přináší koncertní dokument z pěti kapelních zastávek v Itálii v rámci loňského turné.

Článek

Režisér, jinak též skvělý fotograf Danny Clinch si pochvaloval, jak dobře se mu s kapelou spolupracovalo. Mimo jiné měl přístup k dosud nikdy nepublikovaným skladbám pětice a kytarista Mike McCready pro jeho film nahrál několik nových hudebních motivů.

Vedle záznamů částí vystoupení v Boloni, Veroně, Miláně, Turíně a Pistorii nechává film nahlédnout nejenom do zákulisí koncertů, které se ukazuje být velice skromné a civilní, ale zachycuje též folklór hostitelské země. Ať už jde o historické stavby a místa či ryzí současnost prezentovanou například skupinou obdivovatelů čekající na členy kapely před hotelem. Immagine In Cornice se tak zařadila mezi všechna ta zajímavě vytvořená DVD, která kapela dosud vydala.

Zpěvák Pearl Jam, Eddie Vedder, nedávno vydal své první sólové album Into The Wild (Sony BMG). Může se s ním ucházet i o oscarové ocenění, neboť jde o soundtrack ke stejnojmennému filmu režírovanému Seanem Pennem, jenž měl v Americe premiéru 1. září a v lednu příštího roku vstoupí i do českých kin.

Přesun mladého hrdiny z běžného civilizovaného života na Aljašku doprovází jedenáct skladeb, v nichž se Vedder představuje v několika vokálních i autorských polohách, od lyrických písniček přes akustické až po ostré rockové skladby. Pojítkem je jeho charakteristicky zvučný a současně naříkavý zpěv. Jako sólový debut je to nesporně pozoruhodný počin.

Reklama

Výběr článků

Načítám